Η AMD αυξάνει την παραγωγή GPU για να ανταπεξέλθει στη ζήτηση

Η τεράστια έλλειψη GPU από την αγορά δεν έχει μείνει απαρατήρητη
01 Φεβρουαρίου 2018 05:15
Η AMD αυξάνει την παραγωγή GPU για να ανταπεξέλθει στη ζήτηση

Την απάντησή της στα παράπονα των καταναλωτών αλλά και στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την έλλειψη των high-end καρτών γραφικών από την αγορά ετοιμάζεται να δώσει η AMD, αυξάνοντας δραματικά το ρυθμό αλλά και τις ποσότητες παραγωγής της. Εδώ και μήνες η τρέλα με τα κρυπτονομίσματα έχει οδηγήσει την αγορά του PC hardware σε τεράστια προβλήματα διαθεσιμότητας, καθώς οι miners εξαφανίζουν οτιδήποτε κυκλοφορεί. Αυτές οι γιγαντιαίες παραγγελίες αφήνουν τα καταστήματα χωρίς ετοιμοπαράδοτα προϊόντα, ενώ αυξάνουν τις τιμές στα εναπομείναντα τεμάχια.

Η AMD όπως και η ανταγωνίστρια Nvidia έχουν προσέξει τα γεγονότα και έχουν απευθυνθεί στο θέμα, η κάθε μια με τον δικό της τρόπο. Η αρχηγός της κόκκινης ομάδας, Dr. Lisa Su, αναφέρθηκε στους miners και τις καταναλωτικές τους συνήθειες, στη συνεδρίαση των μετόχων της εταιρίας για να μπορέσει να αιτιολογήσει την απόφασή της να αυξήσει τις ποσότητες παραγωγής των GPU. Από την άλλη μέρια, η Nvidia, έσπευσε να συμβουλέψει τους συνεργαζόμενους μεταπωλητές της να προτιμούν να εμπορεύονται με gamers και όχι με miners, με στόχο να μπορέσει να ελέγξει την αγορά.

Πέρα από τον περιορισμένο αριθμό διαθέσιμων καρτών, η τόσο μεγάλη ζήτηση έχει δημιουργήσει θεμελιώδη προβλήματα και στις ίδιες τις εταιρίες. οι οποίες κατά τα λεγόμενα τους σε λίγο καιρό θα αντιμετωπίσουν προβλήματα με τα απαραίτητα εξαρτήματα για την κατασκευή τους. Η AMD ήδη προσπαθεί να εντοπίσει μνήμες τύπου GDDR5 και HBM2 από τρίτους συνεργάτες.