Coincheck Hack: Οι hackers προσπάθησαν να πουλήσουν τα κλεμμένα νομίσματα

Ο πρόεδρος του NEM Foundation συνεργάζεται με τις αρχές
31 Ιανουαρίου 2018 05:30
Coincheck Hack: Οι hackers προσπάθησαν να πουλήσουν τα κλεμμένα νομίσματα

Με το μεγαλύτερο hack στην ιστορία των κρυπτονομισμάτων να έχει λάβει χώρα την προηγούμενη Παρασκευή, όλη η κοινότητα αλλά και οι κάτοχοι ηλεκτρονικών νομισμάτων αγωνιούν για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Το Coincheck Hack, που αναμεταδώσαμε πριν λίγες ημέρες απέδωσε στους εγκληματίες νομίσματα NEM αξίας άνω των $420 εκατομμυρίων. Το ηλεκτρονικό ανταλλακτήριο που έχει ως βάση το Τόκιο, απευθείας ενημέρωσε τις κατάλληλες αρχές για να μπορέσουν να διεξάγουν αστυνομική έρευνα με ελπίδα εντοπισμού των εγκληματιών.

Ο πρόεδρος του NEM Foundation, Jeff McDonald, βρίσκεται σε συνεργασία με την ομάδα του Coincheck αλλά και τις υπηρεσίες ασφαλείας και κατάφερε να εντοπίσει τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια τα οποία κρατούν τα κλεμμένα νομίσματα. Στην πρώτη φάση του hack, οι ληστές μετέφεραν το συνολικό ποσό σε ένα πορτοφόλι, ενώ στην πορεία το διαμοίρασαν σε 9 διαφορετικά, με σκοπό να δυσκολέψουν τη διαδικασία εντοπισμού.

Οι ληστές  σύμφωνα με πληροφορίες των αρχών, προσπάθησαν να πουλήσουν μεγάλο όγκο των κλεμμένων νομισμάτων σε σε έξι διαφορετικά ηλεκτρονικά ανταλλακτήρια. Οι οργανισμοί επικοινώνησαν με τις εν λόγω επιχειρήσεις για να τους ενημερώσουν για την κατάσταση, καθώς και να αποσπάσουν οποιαδήποτε χρήσιμη πληροφορία μπορεί να έχουν.

Η Coincheck έβγαλε επίσημη ανακοίνωση προς τους 260 χιλιάδες χρήστες που επηρεάστηκαν από αυτή την επίθεση, πως πρόκειται να τους καλύψει όλα τα χαμένα νομίσματα από το κεφάλαιο της στο άμεσο μέλλον.