Coincheck Hack: θα υπάρξει επιστροφή χρημάτων στους χρήστες

Η εταιρία θα χρησιμοποιήσει δικά της κεφάλαια
30 Ιανουαρίου 2018 05:15
Coincheck Hack: θα υπάρξει επιστροφή χρημάτων στους χρήστες

Πριν λίγες μέρες συνέβη μία από τις μεγαλύτερες κλοπές κρυπτονομισμάτων. Στόχος το ανταλλακτήριο Coincheck, με τα κλοπιμαία να ανέρχονται σε αξία $500 εκατομμυρίων νομισμάτων NEM. Η Coincheck Inc. ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στους 260.000 πελάτες που επηρεάστηκαν από την κλοπή τα χρήματα τους, χρησιμοποιώντας λεφτά από δικά της κεφάλαια.

Σύμφωνα με την κεφαλαιοποίηση της αγοράς το ΝΕΜ είναι το δέκατο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα αυτή τη στιγμή. Συνολικά εκλάπησαν 523 εκατομμύρια νομίσματα κατά την διάρκεια της κυβερνοεπίθεσης. Η Coincheck θα επιστέψει στους χρήστες της πλατφόρμας της 82 cent για κάθε ΝΕΜ που έχασαν, όση δηλαδή είναι και η αξία του κάθε νομίσματος.

Ο χρόνος της αποζημίωσης και η διαδικασία της αίτησης βρίσκονται υπό εξέταση, η προέλευση των επιστρεφόμενων χρημάτων θα είναι από δικά μας κεφάλαια. Γνωρίζουμε που στάλθηκαν τα νομίσματα, συνεχίζουμε να τα ψάχνουμε και μόλις τα βρούμε θα είμαστε σε θέση να τα ανακτήσουμε.

Αυτή ήταν η δήλωση της εταιρίας σε λιγότερο από 48 ώρες μετά το περιστατικό. Τα ποσά που θα λάβουν οι χρήστες καλύπτουν το 90% των κλοπιμαίων, δεν έχει ανακοινωθεί όμως ακόμη πότε θα γίνει η αποζημίωση.