Το Intelligent Scan μάλλον είναι η απάντηση της Samsung στο Face ID

Η τελευταία διαρροή για το καινούριο σύστημα ασφαλείας της Samsung
29 Ιανουαρίου 2018 05:30
Το Intelligent Scan μάλλον είναι η απάντηση της Samsung στο Face ID

Ήταν σχεδόν σίγουρο πως μετά τη στροφή της Apple σε εναλλακτικά βιομετρικά συστήματα ασφαλείας, από τα συνηθισμένα δακτυλικά αποτυπώματα, όλη η βιομηχανία, αργά ή γρήγορα θα ακολουθούσε. Πολλές από τις αντίπαλες εταιρίες έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν δικές τους τεχνολογίες όπως την στατική αναγνώριση προσώπου αλλά και την αναγνώριση ίριδας, ωστόσο το κοινό ήταν πάντα σκεπτικό ως προς την λειτουργικότητα τους στην καθημερινή χρήση.

Σύμφωνα με τη νέα διαρροή που έκανε ο χρήστης mweinbach της σελίδας XDA-Developers, η Samsung ετοιμάζει μια καινούρια τεχνολογία βιομετρικής ασφάλειας, η οποία ισχυρίζεται πως θα συντρίψει το Face ID της Apple. Το λεγόμενο Intelligent Scan όπως φάνηκε να ονομάζεται απο την εταιρία, στα ευρήματα του χρήστη, είναι ένα υβριδικό σύστημα αναγνώρισης προσωπικών χαρακτηριστικών αλλά και ίριδας. Μέσα από ένα σύντομο βίντεο, καταλαβαίνουμε πως η εταιρία έχει σχεδιάσει το σύστημα να δουλεύει το ίδιο καλά σε όλες τις ώρες της ημέρας, συμπεριλαμβανομένης της νυχτερινής κάτι που πολλοί χρήστες του iPhone X έχουν παραπονεθεί πως έχουν πρόβλημα.

Το αν το χαρακτηριστικό του Intelligent Scan θα υπάρξει τελικά στις καινούριες συσκευές τις εταιρίας, μένει να το μάθουμε στο προγραμματισμένο event της παρουσίασης των Samsung Galaxy S9 και S9+, στις 25 του Φλεβάρη.