Ρεκόρ εσόδων για την LG το 2017

To τμήμα τηλεφώνων όμως υστερούσε σημαντικά
29 Ιανουαρίου 2018 05:00
Ρεκόρ εσόδων για την LG το 2017

Η LG ανακοίνωσε πως το 2017 ήταν χρονιά ρεκόρ για την εταιρία, βάζοντας στα ταμεία $55.4 δισεκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 10.9% από χρονιά σε χρονιά, το μεγαλύτερο ποσοστό στην ιστορία της εταιρίας. Το τμήμα τηλεφώνων της εταιρίας όμως δεν τα πήγε ιδιαίτερα καλά παρουσιάζοντας απώλειες.

Τα συνολικά έσοδα της εταιρίας από το τμήμα των τηλεφώνων ανήλθαν στα $10.52 δισεκατομμύρια για την περασμένη χρονιά, εκ των οποίων τα $2.77 δισεκατομμύρια συνέβησαν το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο του έτους, συνοδευόμενα από μια λειτουργική απώλεια $192.33 εκατομμυρίων. Η LG κατάφερε στο τελευταίο οικονομικό τρίμηνο του έτους να μειώσει αρκετά τις λειτουργικές της απώλειες χάρη σε ένα βελτιωμένο επιχειρηματικό μοντέλο και στις καλές πωλήσεις του V30. Τα τελευταία 2 χρόνια η LG είχε μόλις ένα επικερδές οικονομικό τρίμηνο στον τομέα των τηλεφώνων που της απέφερε μόλις $3.2 εκατομμύρια. Πριν από αυτό είχε να δει έσοδα από το 2015.

Μετά τα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα των τελευταίων ετών η LG αποφάσισε να αλλάξει κάποια στελέχη σε θέσεις κλειδιά, συγκεκριμένα άλλαξε CEO και CTO. Μένει λοιπόν να δούμε αν τα νέα στελέχη θα δώσουν νέα πνοή στην εταιρία καθώς και νέα πιο ενδιαφέροντα προϊόντα στους καταναλωτές.