Το YouTube ζητά από τους τραγουδιστές να μην το προσβάλλουν

Με αντάλλαγμα την προώθηση της δουλειάς τους
27 Ιανουαρίου 2018 08:10
Το YouTube ζητά από τους τραγουδιστές να μην το προσβάλλουν

Το YouTube έρχεται σε μια αμφιλεγόμενη συμφωνία με τραγουδιστές και δημιουργούς original περιεχομένου για τη συνδρομητική του υπηρεσία, αφού ζητά να υπογράψουν ρήτρες που τους απαγορεύουν να μιλήσουν αρνητικά για την πλατφόρμα, με αντάλλαγμα την προώθηση της δουλειάς τους. Η αποκάλυψη έρχεται από το Bloomberg και ενώ τέτοιου είδους ρήτρες θεωρούνται σύνηθες φαινόμενο σε συνεργασίες ή αντιπροσωπείες, είναι σπάνιο όταν πρόκειται για τη μουσική βιομηχανία. Να σημειώσουμε πως κανένας από τους ανταγωνιστές του YouTube δε χρησιμοποιεί αυτή την τακτική.

Στην αναφορά του Bloomberg τονίζεται πως ο σκοπός αυτής της ρήτρας είναι να χτίσει το YouTube μια γέφυρα με τη μουσική βιομηχανία, αποτρέποντας ταυτόχρονα τους καλλιτέχνες να λένε αρνητικά σχόλια για την πλατφόρμα. Το ίδιο ισχύει και για τους δημιουργούς περιεχομένου που βρίσκονται στην επί πληρωμή υπηρεσία του YouTube, αν και εδώ σημειώνεται πως οι απαιτήσεις του YouTube “ξεπερνούν την απαίτηση μη-κρτικής του video-site” χωρίς να διευκρινίζεται τι ακριβώς σημαίνει αυτό.

Η νέα streaming μουσική υπηρεσία του YouTube με την ονομασία Remix αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της το Μάρτιο και η Google έχει έρθει σε συμφωνία και με τους τρεις μεγάλους μουσικούς παραγωγούς, Warner Music Group, Universal Music Group και Sony Music.