Το Google Play ξεπέρασε το App Store στις λήψεις εφαρμογών 

Όχι όμως στα έσοδα

Το Google Play ξεπέρασε το App Store στις λήψεις εφαρμογών

Η κόντρα μεταξύ των χρηστών Android και iOS καλά κρατεί. Ενα σημείο στο οποίο η Google έχει για τα καλά επικρατήσει έναντι του αντιπάλου της είναι ο αριθμός των λήψεων των εφαρμογών. Σύμφωνα με πηγές μόνο το τελευταίο τρίμηνο του 2017 έγινε το ρεκόρ της λήψης 19 δισεκατομμυρίων εφαρμογών από το Google Play. Αυτά τα εντυπωσιακά νούμερα αφορούν μόνο τις καινούργιες λήψεις και όχι τις επανεγκαταστάσεις ή τις ενημερώσεις εφαρμογών και οδηγήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από τις ανερχόμενες αγορές της Ινδίας, Ινδονησίας και Βραζιλίας. Οι τρεις αυτές χώρες συνείσφεραν σημαντικά στην αύξηση από χρονιά σε χρονιά που έφτασε σε ποσοστό το 10%.

Επίσης η Ινδία ξεπέρασε για πρώτη φορά την Αμερική όσον αφορά τις συνολικές λήψεις Android και iOS εφαρμογών το τελευταίο τρίμηνο του 2017. Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες εφαρμογών στο Google Play ήταν τα παιχνίδια, εφαρμογές οικονομίας και εξατομίκευσης ενώ στο App Store κυριάρχησαν τα shopping apps, τάση που αναμένεται να συνεχιστεί μέσα στην νέα χρονιά.

Στον τομέα των εσόδων όμως η Apple ήταν ξεκάθαρα νικητής βάζοντας στα ταμεία της $11.5 δισεκατομμύρια, ποσό διπλάσιο από την Google.

1 σχολιο(α)