Μικροπροβλήματα για το νέο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων της Vivo

Τα προστατευτικά οθόνης θα τον επηρεάσουν
26 Ιανουαρίου 2018 05:15
Μικροπροβλήματα για το νέο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων της Vivo

Το νέο smartphone της Vivo, το οποίο κάτω από την οθόνη του ενσωματώνει τον πρωτοποριακό αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων της Synaptics, ίσως να παρουσιάσει κάποια προβλήματα στη χρήση του όταν η οθόνη του είναι επικαλυμμένη με κάποιο προστατευτικό τζαμάκι.

Σύμφωνα με την Κινεζική εταιρία, αυτό είναι πιθανό να συμβεί μόνο εάν το προστατευτικό τζάμι ξεπερνάει ένα συγκεκριμένο μέγεθος, κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεαστεί το αποτύπωμα την ώρα της προβολής του στον οπτικό αισθητήρα. Για αυτό η συσκευή θα έρχεται με δικό της προστατευτικό στην συσκευασία, παρόλα αυτά εάν κανείς χρειαστεί ανταλλακτικό θα πρέπει να το προμηθευτεί από την ίδια την Vivo.

Βέβαια δεν χρησιμοποιούν όλοι προφύλαξη για την οθόνη τους γεγονός που επίσης αποτελεί πρόβλημα, τι θα συμβεί εάν η οθόνη γρατζουνιστεί στο σημείο του οπτικού αισθητήρα; Εάν ραγίσει; Αυτές οι απορίες γενούν εύλογα ερωτήματα και για το μέλλον αυτής της τεχνολογίας, η οποία αν μη τι άλλο θα μπορούσε να αποτελέσει βασικό χαρακτηριστικό πολλών τηλεφώνων, ακόμη και των flagships.