Ποιο είναι το πιο αντιγραμμένο τηλέφωνο του 2017;

Οι ανώνυμες συσκευές των Κινέζων
24 Ιανουαρίου 2018 08:27
Ποιο είναι το πιο αντιγραμμένο τηλέφωνο του 2017;

Μία ολόκληρη παρα-αγορά λειτουργεί στην Κίνα με μοναδικό σκοπό να κυκλοφορεί κόπιες δημοφιλών κινητών στην αγορά. Και δε μιλάμε για μία εταιρία να “κλέβει” το design της άλλης, αλλά για πραγματικούς κλώνους εμφανισιακά από ανώνυμους κατασκευαστές, με το εσωτερικό της συσκευής να είναι το μόνο που διαφέρει.

Φαίνεται λοιπόν πως ο αγαπημένος στόχος αυτών των κατασκευαστών είναι η Samsung, δεδομένου του μεριδίου αγοράς της σε παγκόσμιο επίπεδο. Το AnTuTu έδωσε στη δημοσιότητα μια νέα αναφορά στην οποία βρήκε πως το 2.64% από τα 17.424.726 smartphones στα οποία έχει τρέξει τα benchmarks της, ήταν κλώνοι. Το 36.23% αυτών ήταν κλώνοι Galaxy συσκευών, ενώ οι κλώνοι των iPhone αποτελούσαν το 7.72%.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η ευρωπαϊκή εκδοχή του Samsung Galaxy S7 Edge, το οποίο αποτελεί μόνο του το 5% όλων των fake συσκευών. Η κινεζική εκδοχή του S7 Edge βρίσκεται στη δεύτερη θέση και το Galaxy S7 στην τρίτη. Στα iPhones το 7 Plus είναι ο πιο κοινός κλώνος με 2.67%, ενώ στη λίστα συμπεριλαμβάνονται και κινεζικές συσκευές της OnePlus και της Xiaomi.

Προσοχή λοιπόν στις αγορές σας. Να είστε επιφυλακτικοί όταν βλέπετε προσφορές τιμών που φαίνονται εξωπραγματικές συγκριτικά με την πραγματική αξία της συσκευής και αποφύγετε να αγοράζετε μεταχειρισμένες συσκευές μέσω internet χωρίς να ελέγξετε οι ίδιοι σας τη συσκευή.

Tags: