Ενημερώσεις για το Meltdown έρχονται για τα πιο παλιά macOS

Καθυστερημένες κατά πολύ
24 Ιανουαρίου 2018 05:00
Ενημερώσεις για το Meltdown έρχονται για τα πιο παλιά macOS

Με τα Meltdown και Spectre να έχουν συγκλονίσει όλη την τεχνολογική κοινότητα τους τελευταίους μήνες, όλες οι εταιρίες προσπαθούν να επιλύσουν το πρόβλημα διατηρώντας την ψυχραιμία τους. Η Intel, η οποία έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στην υπόθεση, εργάζεται σκληρά για να προσφέρει τη βοήθεια της στους χρήστες καθώς και στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Το τελευταίο διάστημα όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές λειτουργικών συστημάτων έχουν εκδώσει ενημερώσεις με τις οποίες ελπίζουν να λύσουν τα προβλήματα τα οποία μπορεί να προκληθούν αν κάποιος εκμεταλλευτεί τις εν λόγω ευπάθειες.

Η Apple θέτοντας σε προτεραιότητα τα τελευταίας γενιάς μηχανήματά της αλλά και τις κινητές συσκευές iPhone, μόλις πριν λίγες ώρες ανακοίνωσε πως μέσα στις επόμενες ημέρες οι χρήστες παλαιότερων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συνεπώς παλαιότερων macOS, θα λάβουν το patch για το Meltdown. Οι ενημερώσεις αφορούν χρήστες macOS Sierra και El Capitan.

Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την ανακάλυψη των Meltdown και Spectre ήταν τόσο μεγάλο που η Intel βρίσκεται αντιμέτωπη με δεκάδες δικαστικές διαμάχες, που αφορούν τις ευπάθειες καθώς και τον τρόπο με τον οποίο τις χειρίστηκε.