Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας δημιουργεί το δικό της κρυπτονόμισμα

Όλα είναι έτοιμα για την διανομή του τον ερχόμενο Μάρτιο
23 Ιανουαρίου 2018 05:00
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας δημιουργεί το δικό της κρυπτονόμισμα

Η τεχνολογία του blockchain μέρα με τη μέρα αλλάζει την οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα και αυτό είναι γεγονός. Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις ξεκινούν να δέχονται ως μέσα πληρωμής διάφορα κρυπτονομίσματα, ενώ ταυτόχρονα χώρες και κυβερνήσεις προσπαθούν να οργανωθούν γύρω από αυτή τη νέα τεχνολογία, την οποία ακόμα δεν έχουν βρει πως θα ελέγξουν. Οργανισμοί όπως η Ripple, εκμεταλλεύονται όλα τα καλά στοιχεία που έδωσε η θεωρία του blockchain για να δημιουργήσουν δίκτυα τα οποία θα δοθούν σε κυβερνήσεις ή τράπεζες, για να μπορέσουν και αυτοί να εισαχθούν στην νέα εποχή. Άλλες, όπως η Mitsubishi UFJ Financial Group, αποφάσισαν πως θα προχωρήσουν μόνες στους στη δημιουργία ενός ιδιωτικού κρυπτονομίσματος και αυτό δείχνει πως τα cryptocurrencies ήρθαν για να μείνουν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η MUFG, μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ιαπωνίας, έλαβε την απόφαση να δημιουργήσει το δικό της κρυπτονόμισμα και δίκτυο συναλλαγών το οποίο θα διαθέσει δημόσια τον ερχόμενο Μάρτιο. Το νόμισμα θα αποκτήσει ισοτιμία με το το Ιαπωνικό Γεν από την πρώτη κιόλας ημέρα, ενώ θα δοθεί σε πρώτη φάση στους εργαζόμενους του ιδρύματος. Οι πολίτες θα χρειάζονται ηλεκτρονικά πορτοφόλια για να αποθηκεύουν και να διαχειρίζονται τα χρήματα τους, τα οποία εικάζουμε πως θα έρθουν με τη μορφή application για κινητά τηλέφωνα.  

Η τράπεζα με το νέο ηλεκτρονικό νόμισμα στοχεύει να δώσει στους πολίτες ένα εργαλείο για συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών και πιο εύκολων καθημερινών αγορών με δραματικά λιγότερα έξοδα συναλλαγών σε σχέση με τις παραδοσιακές τραπεζικές κάρτες. Η Mitsubishi UFJ Financial Group συνεργάζεται από το 2016 με την τεχνική ομάδα του GDAX (πλατφόρμα επαγγελματικής αγοραπωλησίας ηλεκτρονικών νομισμάτων του Coinbase) για τη δημιουργία και δοκιμή του νομίσματός της. Επίσης έχει ιδρύσει μια κοινοπραξία τραπεζών στόχος της οποίας είναι η δημιουργία ενός άλλου ηλεκτρονικού νομίσματος (J-Coin) για τη χρήση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.