Το "Everyone Can Code" της Apple έρχεται στα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια

Εξαιρείται η Ελλάδα
22 Ιανουαρίου 2018 08:29
Το

Τον Οκτώβριο ο Tim Cook είχε τονίσει τη σημασία του να ξέρει κάποιος προγραμματισμό, λέγοντας πως η γνώση αυτή είναι σημαντικότερη ακόμα και από τα Αγγλικά και πως πρέπει να είναι υποχρεωτικός σε όλα τα σχολεία του κόσμου. Με το πρόγραμμα “Everyone Can Code” προσπαθεί να εισάγει τον προγραμματισμό στην ανώτερη εκπαίδευση στις ΗΠΑ, ενώ τώρα το πρόγραμμα έρχεται και σε 70 εκπαιδευτικούς θεσμούς σε όλη την Ευρώπη.

Η Apple σήμερα ανακοινώνει 70 κολλέγια και πανεπιστήμια στην Ευρώπη που έχουν υιοθετήσει το Everyone Can Code, ένα αναλυτικό πρόγραμμα σχεδιασμένο από την Apple για να βοηθήσει τον καθένα να μάθει να δημιουργεί mobile εφαρμογές. Αυτά τα κολλέγια και τα πανεπιστήμια υιοθετούν το App Development της Apple με το Swift ως διδακτέα ύλη, βοηθώντας να δημιουργηθούν ευκαιρίες για όλους τους φοιτητές και εξοπλίζοντάς τους με τις ικανότητες που χρειάζονται για να κυνηγήσουν καριέρες στην άνθουσα οικονομία των εφαρμογών.

Ο προγραμματισμός είναι απαραίτητη ικανότητα για τη σημερινή εργατική δύναμη και μέσα από το Everyone Can Code δίνουμε στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο τη δυνατότητα να μάθουν, να γράψουν και να διδάξουν κώδικα. Από τότε που ξεκινήσαμε το Everyone Can Code πριν δύο χρόνια, είδαμε όλο και περισσότερο ενθουσιασμό για αυτό από σχολεία σε όλο τον κόσμο, τα οποία συνεχώς ενσωματώνουν τη διδακτέα ύλη στις τάξεις τους.

Τα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά ιδρύματα που συμπεριλαμβάνονται στο Everyone Can Code της Apple βρίσκονται σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Σουηδία, Δανία, Νορβηγία, Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Πολωνία και Πορτογαλία, ενώ δε φαίνεται να υπάρχει στη λίστα κάποιο ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα.