Η KGI αναθεωρεί τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις του iPhone X

Πιθανολογείται η παύση παραγωγής στα μέσα του 2018
21 Ιανουαρίου 2018 05:15
Η KGI αναθεωρεί τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις του iPhone X

Η αρχική πρόβλεψη της KGI σχετικά με τις πωλήσεις του iPhone X της Apple έκανε λόγο για περίπου τριάντα εκατομμύρια συσκευές, εντός του πρώτου τριμήνου του 2018. Παραταύτα, η εταιρία φαίνεται να μη βλέπει αυτά τα ποσοστά στις αποστολές της, αναγκάζοντας την KGI να αναθεωρήσει. Συγκεκριμένα, ο Ming-Chi Kuo, αναλυτής της ίδιας, κάνει λόγο για το shipment δεκαοκτώ εκατομμυρίων τεμαχίων εντός του Q1 2018.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους της εν λόγω φίρμας, αυτό συμβαίνει για μια πληθώρα λόγων. Κύριος μεταξύ αυτών η κινεζική αγορά - η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό μεταξύ των υπολοίπων. Οι Κινέζοι χρήστες τείνουν να αναβαθμίζουν τη συσκευή τους σε μεγαλύτερους ‘κύκλους ζωής’, ενώ παράλληλα το περίφημο notch μείωνε σημαντικά - σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους - τη χρηστική περιοχή μιας 5.5-ιντσών οθόνης. Πρόκειται για τους ίδιους λόγους που κρατούν πίσω τις πωλήσεις των συσκευών των Huawei και Oppo αντίστοιχα.

Οι πωλήσεις του iPhone X επρόκειτο να ανέλθουν στα δεκατρία εκατομμύρια για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, με την παύση της παραγωγής του να φημολογείται πως θα λάβει χώρα στα μέσα του 2018, σηματοδοτώντας εξήντα δύο εκατομμύρια συνολικές πωλήσεις στον κύκλο ζωής του. Οι ίδιες φήμες αναφέρουν πως η Apple αναμένεται να παρουσιάσει στην αγορά φέτος τρεις νέες συσκευές: ένα μοντέλο 6.1-ιντσών με LCD οθόνη, ένα 6.5-ιντσών με OLED οθόνη, και φυσικά τον διάδοχο της ναυαρχίδας της.

Πιστεύετε πως το νέο μοντέλο δύο χρόνων κύκλου ζωής - που ακούσαμε πρώτα από την LG - θα έπρεπε να υιοθετηθεί και από τις υπόλοιπες εταιρίες, δεδομένων των μικρών αλλαγών που παρατηρούνται από γενιά σε γενιά κινητών τηλεφώνων;