Χρήστης VR παθαίνει κρίση επιληψίας και καταγράφεται σε video

Οι συμπαίκτες του δεν ήξεραν τι να κάνουν
20 Ιανουαρίου 2018 08:30
Χρήστης VR παθαίνει κρίση επιληψίας και καταγράφεται σε video

Παίζοντας στην εικονική κοινότητα VRChat, ένας χρήστης έπαθε κρίση επιληψίας. Αυτό που κάνει ενδιαφέρον και ταυτόχρονα τρομακτικό το συγκεκριμένο περιστατικό, είναι πως ο χρήστης, πέρα από το VR headset, φορούσε και εξοπλισμό που ανιχνεύει τις κινήσεις του σώματος, επομένως η κρίση καταγράφηκε in-game με απόλυτη πιστότητα στις κινήσεις, τρομοκρατώντας τους συμπαίκτες του, οι οποίοι δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν.

Το video καταγράφηκε από τον YouTuber Rogue Shadow VR και ανέβηκε με την άδεια του παθόντα. Όπως θα δείτε και στο video, το ρομπότ στα χρώματα κόκκινου και γκρι ξαφνικά πέφτει στο έδαφος. Οι υπόλοιποι δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν και το μόνο που μπορούσαν να κάνουν είναι να κοιτάνε και να ρωτούν αν είναι καλά. Τελικά ο χρήστης που έπαθε την κρίση συνήλθε, έβγαλε τον εξοπλισμό από πάνω του και εγκατέλειψε το παιχνίδι. Ο YouTuber που κατέγραψε το περιστατικό ήρθε σε επαφή αργότερα με το χρήστη, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

Το video ανέβηκε με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο γύρω από το θέμα της επιληψίας, το οποίο πρέπει να λαμβάνεται πάντα υπόψη, ειδικά τώρα με την άνοδο της εικονικής πραγματικότητας, τόσο από τη βιομηχανία, όσο και από τους χρήστες ξεχωριστά. Ανέβηκε επίσης με σκοπό να αναλυθεί και να καταγραφεί η φύση αυτού του συμβάντος και οι αντιδράσεις των παρευρισκομένων στην εικονική πραγματικότητα, μιας και μια τέτοια περίπτωση δεν έχει προηγούμενο. – YouTuber Rogue Shadow VR

Η εικονική πραγματικότητα ανοίγει πολλές συζητήσεις σχετικά με τις φυσικές αλληλεπιδράσεις και τις σχέσεις των ανθρώπων, σε έναν online τομέα που δεν είχαμε δει ως τώρα.

Σίγουρα ήταν ενδιαφέρον να βλέπει κανείς πως οι άνθρωποι ενώνονται και δείχνουν ενδιαφέρον για κάποιον που δεν ξέρουν, αλλά ταυτόχρονα ήταν περίεργο επειδή δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Δεν ξέραμε καν σε ποιο μέρος του πλανήτη ζει αυτός ο άνθρωπος. Το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να κοιτάμε.