Ο Mark Zuckerberg συνεχίζει τις αλλαγές στο Facebook News Feed

Πλέον οι πηγές θα περνούν από έλεγχο
20 Ιανουαρίου 2018 05:31
Ο Mark Zuckerberg συνεχίζει τις αλλαγές στο Facebook News Feed

Πολύ σοβαρά φαίνεται να έχει πάρει ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, την υπόθεση με την αναδιοργάνωση της αρχικής σελίδας των χρηστών. Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο, ο ηγέτης των social media, είχε δημοσιεύσει ένα status στο οποίο ανέφερε πως με την εκκίνηση του νέου έτους η πλατφόρμα αλλά και ο ίδιος θέτουν νέους στόχους για το επίκεντρο της προσοχής, καθώς το News Feed πρόκειται να δώσει μεγαλύτερη βάση σε ιστορίες φίλων και κοντινών προσώπων παρά δικτύων ειδήσεων και σελίδων.

Σε νέα δημοσίευση, ο δισεκατομμυριούχος CEO, μοιράζεται περισσότερες πληροφορίες για το πως σκοπεύει να κάνει την μεγάλη αυτή στροφή. Επισημαίνει πως πλέον οι αναρτήσεις που θα εμφανίζονται στο News Feed από ειδησεογραφικά δίκτυα και σελίδες θα προέρχονται από “έμπιστες πηγές” (trusted sources) οι οποίες θα προκύπτουν βάσει των κριτικών των χρηστών.

Σε ύστερη συνέντευξή του στην Wall Street Journal, ο αντιπρόεδρος του τμήματος διαχείρισης προϊόντων, Adam Mosseri, δήλωσε πως είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα αλλά και ζόρικη διαδικασία για να επιτευχθεί ο σκοπός. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα τα οποία θα προκύψουν, τονίζει πως είναι αυτό της απόφασης για το αν μια πηγή είναι έμπιστη ή όχι. Ακόμα χειρότερα, οι μηχανικοί ψάχνουν τρόπους για το πως να περιορίσουν πιθανές τεχνικές παραβιάσεις των καινούριων κανόνων, από ομάδες spammers και άλλες που θέλουν να βομβαρδίζουν την αρχική σελίδα των χρηστών.