H Samsung ξεκίνησε την παραγωγή GDDR6 RAM

Θα ενσωματωθούν σε κάρτες γραφικών επόμενης γενιάς
19 Ιανουαρίου 2018 15:37
H Samsung ξεκίνησε την παραγωγή GDDR6 RAM

Μόλις ανακοινώθηκε δια στόματος της Samsung πως ξεκίνησε η μαζική παραγωγή των νέων 16_gigabit GDDR6 RAM που θα κάνει χρήση της 10-nanometer class τεχνολογίας. Τα GDDR6 chips θα είναι μια σημαντική βελτίωση από τα τωρινά 8-gigabit GDDR5 chips, προσφέροντας διπλάσιες ταχύτητες που θα φτάνουν τα 72 GB/s. Η κατανάλωση ρεύματος είναι μειωμένη κατά 35% λόγω ενός καινοτόμου σχεδιασμού στο κύκλωμα του chip. Επίσης θα προσφέρει 30% περισσότερη παραγωγικότητα στις γραμμές παραγωγής της Samsung με αποτέλεσμα να παραχθούν περισσότερα chips στον ίδιο χρόνο.

Ο Senior VP της Samsung, Jinman Han είχε να δηλώσει τα εξής:

Ξεκινώντας την πρόωρη παραγωγή των πρώτων 16Gb GDDR6 chip της βιομηχανίας θα προσφέρουμε το DRAM line-up της επόμενης γενιάς, με τις καλύτερες επιδόσεις και πυκνότητες και μάλιστα έγκαιρα. Θα παίξουμε καθοριστικό ρόλο στο λανσάρισμα της επόμενης γενιάς καρτών γραφικών και υπολογιστικών συστημάτων.

Αυτό σημαίνει ότι οι gamers και οι λάτρεις της τεχνολογίας θα μπορούν να έχουν καλύτερες επιδόσεις στα rig τους, τη στιγμή που η κατανάλωση ρεύματος και οι τιμές των καρτών γραφικών θα είναι χαμηλότερες.