Συνεχίζεται η κατρακύλα του Bitcoin

Καθώς στενεύει ο κλοιός από ρυθμιστικούς οργανισμούς
19 Ιανουαρίου 2018 09:59
Συνεχίζεται η κατρακύλα του Bitcoin

Τις τελευταίες εβδομάδες το Bitcoin βρίσκεται σε πτωτική πορεία με την αξία του να μειώνεται κατά 40%, φτάνοντας τις $11,560 με τους οικονομικούς αναλυτές να θεωρούν πως θα συνεχιστεί αυτή η τάση, λόγω του ότι το Bitcoin παρουσιάζει όλα τα χαρακτηριστικά μιας φούσκας.

Στην Νότια Κορέα, η οποία αποτελεί το 15% του συνολικού όγκου συναλλαγών Bitcoin παγκοσμίως, έχει αρχίσει να συζητιέται μεταξύ των ρυθμιστικών αρχών η πιθανότητα να κλείσουν όλα τα εικονικά ανταλλακτήρια μετά από πρόταση που έγινε από τον Υπουργό Οικονομικών της χώρας.

Οικονομικοί αναλυτές και μεγάλα οικονομικά ιδρύματα θεωρούν πως το Bitcoin είναι μία φούσκα και τώρα άρχισαν να παρουσιάζονται τα πρώτα σημάδια αυτού που αποκαλούν ξεφούσκωμα. Ο λόγος που το πιστεύουν είναι επειδή γνωρίζουν ότι όσοι επενδύουν σε αυτό το κάνουν γιατί νομίζουν ότι το Bitcoin θα συνεχίσει να αυξάνει σε αξία και όχι επειδή η τεχνολογία πίσω από τα κρυπτονομίσματα θα γίνει πολύτιμη στο μέλλον. Βέβαια δεν είναι γνωστό το αν και πότε ακριβώς θα σκάσει η φούσκα ή ποιο γεγονός θα το πυροδοτήσει. Η Ρωσία και η Κίνα έχουν αρχίσει και αυτές να συμμερίζονται τις απόψεις της Νότιας Κορέας, πιστεύοντας πως πρέπει να υπάρξει απαγόρευση στα κρυπτονομίσματα.

Σε αυτό που συμφωνούν όλοι όμως είναι στο ότι ακόμη και αν καταρρεύσει το Bitcoin και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, η τεχνολογία του blockchain θα μπορούσε να έχει πολλές ενδιαφέρουσες εφαρμογές, από καταγραφή φόρων και ιατρικών αρχείων μέχρι την ολοκληρωτική αλλαγή του τραπεζικού συστήματος και του τρόπου μετακίνησης των κεφαλαίων.