YouTube και Facebook αφαιρούν τα "Tide Pod Challenge" videos

Η ανθρώπινη βλακεία ξαναχτυπά
19 Ιανουαρίου 2018 07:42
YouTube και Facebook αφαιρούν τα

Υπάρχουν αυτές οι στιγμές στα social media που μας κάνουν να χάνουμε οποιαδήποτε ελπίδα για την ανθρωπότητα. Το νέο trend που έχει γίνει viral εδώ και λίγο καιρό είναι η τοποθέτηση απορρυπαντικού στο στόμα, το λεγόμενο Tide Pod Challenge. Παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών, αρκετοί νέοι έχουν δηλητηριαστεί και ακόμα και η ίδια η Tide συνεργάστηκε με το διάσημο παίκτη των New England Patriots, Rob Gronkowski, για να επισημάνει στους καταναλωτές πως οι κάψουλές της δεν είναι προς βρώση.

Για να καταλάβετε τη σοβαρότητα της κατάστασης, αρκεί να αναφέρουμε πως ο Αμερικανικός Οργανισμός Ελέγχου Δηλητηριάσεων παραδέχτηκε πως το πρώτο δεκαπενθήμερο του 2018, δέχτηκε τόσες κλήσεις για κατάποση απορρυπαντικού όσες δέχτηκε σε όλη τη διάρκεια του 2016.

Η ανθρώπινη βλακεία όμως ως γνωστόν είναι ανίκητη και έτσι YouTube και Facebook αποφάσισαν να αφαιρέσουν όλο το περιεχόμενο τέτοιου είδους από τις πλατφόρμες τους. Το Facebook θα αφαιρέσει όλο το #TidePodChallenge από το site του αλλά και από το Instagram. Η Google, πέρα από την αφαίρεση των videos, θα μετρήσει και ένα strike, ως μία προειδοποίηση δηλαδή προς τα κανάλια που το ανέβασαν, καθώς παραβιάζει τα Community Guidelines του YouTube.

Τα Community Guidelines του YouTube απαγορεύει περιεχόμενο που σκοπεύει να ενθαρρύνει επικίνδυνες δραστηριότητες και έχουν έμφυτο ρίσκο ή κίνδυνο τραυματισμού. Εργαζόμαστε για να αφαιρέσουμε γρήγορα τα videos που παραβιάζουν την πολιτική μας. – Εκπρόσωπος YouTube