Νέο feature του WhatsApp θα μπορούσε να σταματήσει το spam

Το χαρακτηριστικό βρίσκεται υπό δοκιμή
17 Ιανουαρίου 2018 05:30
Νέο feature του WhatsApp θα μπορούσε να σταματήσει το spam

Η γνωστή εφαρμογή επικοινωνίας WhatsApp ετοιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό το οποίο θα μπορούσε να μειώσει κατά πολύ τον αριθμό spam μηνυμάτων που λαμβάνουν οι χρήστες. Στην επερχόμενη έκδοση της εφαρμογής οι χρήστες θα ενημερώνονται εάν ένα μήνυμα έχει προωθηθεί πάνω από 25 φορές.

Το feature θα εμφανίζει μία προειδοποίηση μέσα στο chat bubble, έτσι ώστε οι χρήστες να γνωρίζουν ότι το μήνυμα έχει προωθηθεί πολλές φορές και πιθανότατα πρόκειται για spam. Ορισμένα κακόβουλα μηνύματα προτρέπουν τους χρήστες να πληρώσουν κάποιο χρηματικό ποσό εάν θέλουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή, λέγοντας πως επειδή υπήρχε μια ετήσια συνδρομή στο παρελθόν για τη χρήση της υπηρεσίας, θα υπάρξει και στο μέλλον, για αυτό και ζητούν χρήματα.

Βέβαια είναι απίθανο να εξαλειφθεί τελείως το spam, παρόλα αυτά το νέο αυτό σύστημα θα είναι σε θέση τουλάχιστον να ανιχνεύει τα πιο επίφοβα μηνύματα και να ενημερώνει τους χρήστες. Από την μεριά του το WhatsApp ενημέρωσε τους χρήστες να προσέχουν μηνύματα με κακή ορθογραφία και όσα ζητούν προσωπικές πληροφορίες και στοιχεία, καθώς και όσα ζητούν την προώθηση μηνυμάτων.

Tags: