Elon Musk: Το Model 3 θα εξοπλιστεί με φωνητικές εντολές

Θα βελτιώσει την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα
17 Ιανουαρίου 2018 05:00
Elon Musk: Το Model 3 θα εξοπλιστεί με φωνητικές εντολές

Τα αυτοκίνητα της Tesla φημίζονται για τις καινοτομίες που εφαρμόζουν, όμως όλες αυτές οι προσθήκες δε βελτιώνουν πάντα την εμπειρία του χρήστη και τη λειτουργικότητα. Επί παραδείγματι η 15 ιντσών οθόνη του Model 3 καταλήγει να αποσπάει την προσοχή του οδηγού από τον δρόμο, μειώνοντας την ασφάλεια, επειδή μέσω αυτής γίνονται ακόμη και οι παραμικρές ρυθμίσεις στο αυτοκίνητο.

Λόγω της έντονης κριτικής που έχει δεχθεί η Tesla για το θέμα της λειτουργικότητας και των ρυθμίσεων του αυτοκινήτου την ώρα της οδήγησης, ο Elon Musk υποσχέθηκε ένα update στο οποίο θα απλοποιηθεί ο χειρισμός και θα προστεθεί το enhanced voice control functionality, που θα επιτρέπει να γίνονται ρυθμίσεις μέσω φωνητικών εντολών.

Εν τω μεταξύ η παραγωγή του Model 3 έχει αρχίσει να γίνεται με ταχύτερους ρυθμούς, παρά το γεγονός ότι είναι μερικούς μήνες πίσω από τα αρχικά τους σχέδια. Αυτήν τη στιγμή η Tesla παράγει 2.500 Model 3 την εβδομάδα, τα μισά από τον στόχο των 5.000 που περίμενε να φτάσει τον περασμένο Δεκέμβρη. Η εταιρία πιστεύει πως θα φτάσει τον στόχο των 5.000 τον ερχόμενο Ιούνιο.