Μετάβαση στο περιεχόμενο

ή
|

Νέος εδώ;

Έχεις λογαριασμό;

Επαναφορά κωδικού

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε σύνδεσμο επαναφοράς

Θυμάστε τον κωδικό σας;

Εύρεση ονόματος χρήστη

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε το όνομα χρήστη

Θυμάστε το όνομα χρήστη σας;

Η Ευρώπη μπαίνει στον αγώνα των supercomputers

Παγκόσμιας κλάσης υπερυπολογιστές στην υπηρεσία της έρευνας

Αλέξανδρος Καρατζάς
Αλέξανδρος Καρατζάς

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Η Ευρώπη μπαίνει στον αγώνα των supercomputers

Κίνα, ΗΠΑ και Ιαπωνία είναι οι αδιαμφισβήτητοι κυρίαρχοι στον τομέα των υπερυπολογιστών. Η Ευρώπη, μη θέλοντας να μείνει πίσω από τις εξελίξεις, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη του δικού της supercomputer με 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Σκοπός η δημιουργία ενός exascale υπολογιστή μέχρι το 2022.

Μέχρι τώρα, ευρωπαϊκές κρατικές υπηρεσίες αλλά και ευρωπαϊκές εταιρίες όπως η Daimler και η Airbus, νοικιάζουν τις υπηρεσίες αμερικανικών ή ιαπωνικών υπερυπολογιστών, κάτι που αποτελεί κίνδυνο για τις ευαίσθητες πληροφορίες ή τα βιομηχανικά μυστικά αυτών.

Advertisement

Η δημιουργία ενός exascale supercomputer δεν είναι φθηνή υπόθεση. Τα €486 εκατομμύρια θα διατεθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα υπόλοιπα θα καλυφθούν από τις χώρες-μέλη.

Ακολουθήστε το Unboxholics στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, videogames, ταινίες και σειρές. Ακολουθήστε το Unboxholics σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify και TikTok.