Κίνα: Πολλοί android χρήστες κάνουν στροφή στην Apple

Αυξημένο το μερίδιο αγοράς της εταιρίας στην αστική Κίνα
14 Ιανουαρίου 2018 05:15
Κίνα: Πολλοί android χρήστες κάνουν στροφή στην Apple

Αυτήν την εβδομάδα η Kantar Worldpanel ComTech έδωσε στην δημοσιότητα τα δεδομένα του Νοεμβρίου για τα μερίδια της αγοράς Android και iOS συσκευών. Τα δεδομένα δείχνουν πώς κατανέμονται οι πωλήσεις smartphone σε διάφορες χώρες του κόσμου σε μία περίοδο τριών μηνών.

Όσον αφορά την Κίνα, το iPhone X ήταν το μοντέλο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για τον Νοέμβριο, καταλαμβάνοντας το 6% της αγοράς smartphone. Μάλιστα σε αντίθεση με την Ευρώπη όπου οι περισσότερες πωλήσεις iPhone X ήρθαν από τους ήδη υπάρχοντες χρήστες iPhone, στην αστική Κίνα πολλοί πελάτες των Samsung, Huawei και Xiaomi μεταπήδησαν στην νέα ναυαρχίδα της Apple. Πιο συγκεκριμένα το μερίδιο της κινέζικης αγοράς που κατέλαβε η Apple ήταν 24.3%, ποσοστό σημαντικά αυξημένο από 19.7% που ήταν το αντίστοιχο περσινό.

Στην αμερικανική αγορά τώρα η Apple είχε το 39.8% της αγοράς από 40.6% τον περσινό Νοέμβρη, βέβαια η διάθεση του νέου iPhone X τότε ήταν περιορισμένη οπότε δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακόμη πως πραγματικά τα πήγε εκεί πέρα η Apple. Επίσης τα iPhone 8 και 8 Plus ξεπέρασαν σε πωλήσεις το iPhone X, συμπληρώνοντας την τριάδα των τηλεφώνων με τις καλύτερες πωλήσεις.

Tags: