Ripple (XRP) σε συμφωνία με την MoneyGram

Κεφάλαια θα μεταφέρονται γρηγορότερα μέσω του Ripple
14 Ιανουαρίου 2018 05:00
Ripple (XRP) σε συμφωνία με την MoneyGram

Το τελευταίο διάστημα το κρυπτονόμισμα Ripple έχει μια καταπληκτική πορεία. Πέρα από την αύξηση της αξίας του ανά μονάδα και την εγκαθίδρυσή του ως το ψηφιακό νόμισμα με τη δεύτερη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση πίσω από το Bitcoin, εξασφάλισε μια σειρά συμφωνιών που πιθανότατα θα του προσδώσουν περισσότερη αξία.  

Η εταιρία μετακίνησης μετρητών MoneyGram ανακοίνωσε πως δοκιμάζει την τεχνολογία πίσω από το Ripple για να μεταφέρει χρηματικά ποσά μεταξύ λογαριασμών και τοποθεσιών, γρηγορότερα και με χαμηλότερο κόστος σε σύγκριση με πιο παραδοσιακές μεθόδους. Από την ανακοίνωση της συμφωνίας η τιμή του Ripple αυξήθηκε σημαντικά φτάνοντας τα $2.2 την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου από $1.60 ακριβώς μια εβδομάδα πριν. Την ίδια στιγμή η κεφαλαιοποίηση του στις αγορές έφτασε τα $80 δισεκατομμύρια, με πολλούς ειδικούς να πιστεύουν πως η κεφαλαιοποίηση του Ripple θα ξεπεράσει το Bitcoin εάν η τιμή της μονάδας φτάσει τα $7.

Αυτή τη στιγμή ο λόγος που η MoneyGram εξετάζει τόσο σοβαρά το ενδεχόμενο του Ripple, είναι επειδή η πλατφόρμα χρειάζεται μόλις δύο με τρία δευτερόλεπτα για να επεξεργαστεί μια τυπική πληρωμή και χρεώνει ελάχιστα στα τέλη συναλλαγής, κάνοντας το Ripple πολύ πιο ελκυστικό για μεγάλες εταιρίες σε συνδυασμό με τη χαμηλή τιμή του.

Ποια είναι η άποψη σας για το Ripple; Πιστεύετε ότι θα μπορούσε να επισκιάσει ποτέ τον βασιλιά των cryptocurrencies που ακούει στο όνομα Bitcoin;