AMD: Patch για τη δεύτερη εκδοχή του Spectre bug

Παραδέχεται πως τα chips της επηρεάζονται και από τις δύο εκδοχές
13 Ιανουαρίου 2018 07:35
AMD: Patch για τη δεύτερη εκδοχή του Spectre bug

Αν και η Intel είναι στο επίκεντρο της κρίσης των Meltdown και Spectre bugs, η AMD χτυπήθηκε και αυτή. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ανακοίνωσή της, παραδέχεται πως τα chips της είναι ευάλωτα και στις δύο εκδοχές του Spectre, κάτι που μέχρι πρότινος δεν είχε παραδεχτεί ανοιχτά, ενώ ήδη βρίσκεται στη διαδικασία έκδοσης patch.

Το patch για την πρώτη εκδοχή του Spectre έχει ήδη διατεθεί στη Microsoft, αλλά η δεύτερη εκδοχή χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση. Θα διαθέσει patch για τους Ryzen και τους EPYC επεξεργαστές τις επόμενες εβδομάδες. Firmware updates για παλαιότερους επεξεργαστές θα έρθουν πιο μετά. Οι χρήστες Linux θα λάβουν τις ενημερώσεις νωρίτερα, αφού οι Linux vendors έχουν ήδη ξεκινήσει να εκδίδουν OS patches για τη δεύτερη εκδοχή.

Πέρα από τα patch, η AMD τονίζει πως η αρχιτεκτονική των chips της κάνει εξαιρετικά δύσκολη την εκμετάλλευση των bugs από κακόβουλες επιθέσεις. Επανέλαβε επίσης πως το Meltdown bug δεν έχει καμία εφαρμογή στα AMD chips λόγω των "επιπέδων προστασίας μέσα στην paging αρχιτεκτονική".