Γάντι για άτομα που πάσχουν από παράλυση 

Το NeoMano στοχεύει τη λύση καθημερινών προβλημάτων

Γάντι για άτομα που πάσχουν από παράλυση

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η startup εταιρία Neofect, τα άτομα που πάσχουν από κακώσεις του νωτιαίου μυελού καθημερινώς παλεύουν με απλές ρουτίνες όπως το άνοιγμα μιας πόρτας, το πλύσιμο των δοντιών και το πιάσιμο ενός ποτηριού. Για να λύσουν αυτού του είδους τα προβλήματα, οι άνθρωποι της εταιρίας παρουσίασαν στην φετινή CES το NeoMano, ένα γάντι με μηχανικές δυνατότητες.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα πολύ ελαφρύ γάντι το οποίο είναι σχεδιασμένο για ολοήμερη χρήση, το οποίο με τη βοήθεια ενός απλού κυκλώματος από μοτέρ και ντίζες, βοηθάει το χρήστη να κλείσει το δείκτη και τον μεσαίο με αποτέλεσμα να διεκπεραιώσει τη δουλειά του. Κατά τα λεγόμενα της εταιρίας, το NeoMano θα επιτρέπει στους χρήστες να σηκώνουν βάρη που θα φτάνουν και το 1 κιλό.

Η εταιρία που ιδρύθηκε το 2010 έχει εμπειρία στον χώρο τέτοιων βοηθητικών μηχανημάτων καθώς το προηγούμενο προϊόν τους βοηθούσε τα άτομα που υπέστησαν εγκεφαλικό επεισόδιο, να ανακτήσουν το συγχρονισμό μεταξύ όρασης και κίνησης χεριού. Το NeoMano θα υποστεί κάποιες τελικές αλλαγές πριν φτάσει στην αγορά μέσα από το Kickstarter μέχρι το τέλος του χρόνου.

2 comment(s)

End of content

No more pages to load