Διαφάνεια υπόσχεται η Intel μετά τα Spectre και Meltdown

Ανοιχτή επιστολή του Brian Krzanich
12 Ιανουαρίου 2018 11:30
Διαφάνεια υπόσχεται η Intel μετά τα Spectre και Meltdown

Τα κενά ασφαλείας Meltdown και Spectre έχουν ταράξει τα θεμέλια της hardware βιομηχανίας και στο επίκεντρο αυτού του σεισμού βρίσκεται η Intel. Θέλοντας να είναι ανοιχτός με το κοινό, ο CEO της εταιρίας, Brian Krzanich έγραψε μία ανοιχτή επιστολή για να περιγράψει τις ενέργειες που κάνει η εταιρία για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Υπόσχεται λοιπόν πως μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, το 90% όλων των CPU της Intel που κατασκευάστηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια θα αναβαθμιστούν, ενώ το υπόλοιπο 10% θα πάρει την αναβάθμιση μέχρι το τέλος του μήνα. Μόνο τότε η εταιρία θα αρχίσει να εργάζεται σε updates για παλαιότερα chips.

Σημειώνει επίσης πως οι επιπτώσεις των patch στις επιδόσεις των επεξεργαστών μπορεί να έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους, αλλά η Intel θα παρέχει αναφορές προόδου για κάθε patch, υποσχόμενος διαφάνεια στην όλη διαδικασία.

Για να επιταχύνουμε την ασφάλεια ολόκληρης της βιομηχανίας, δεσμευόμαστε να αναγνωρίζουμε δημόσια, σημαντικές αδυναμίες στην ασφάλεια ακολουθώντας τους κανόνες της υπεύθυνης αποκάλυψης, ενώ επιπλέον δεσμευόμαστε στη συνεργασία με τη βιομηχανία για να μοιραστούμε καινοτομίες του hardware που θα επιταχύνουν την πρόοδο στην αντιμετώπιση τέτοιου είδους επιθέσεων.

Ο Krzanich δεσμεύτηκε επίσης πως θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση ακαδημαϊκής και ανεξάρτητης έρευνας για πιθανά προβλήματα ασφαλείας στο μέλλον.