Facebook News Feed: Προτεραιότητα σε posts φίλων έναντι εταιριών

Ο Zuckerberg “άκουσε” την κοινότητα
12 Ιανουαρίου 2018 08:09
Facebook News Feed: Προτεραιότητα σε posts φίλων έναντι εταιριών

Το Facebook δημιουργήθηκε για να ενώσει τους ανθρώπους μεταξύ τους, ωστόσο κατά την εξέλιξή του έχασε το δρόμο του και μετατράπηκε σε ένα εργαλείο διαφήμισης. Αυτό είναι κάτι που θέλει να αλλάξει ο Zuckerberg και πιστεύει πως θα το πετύχει με τις αλλαγές που σχεδιάζει για το News Feed. Πλέον, προτεραιότητα θα δίνεται σε posts φίλων και γνωστών.

Οι πρώτες αλλαγές που θα δείτε θα είναι στο News Feed, όπου να περιμένετε περισσότερα posts από τους φίλους σας, την οικογένειά σας και τα group σας.

Καθώς θα καθιερώνεται αυτή η αλλαγή, θα βλέπετε όλο και λιγότερο δημόσιο περιεχόμενο όπως posts από επιχειρήσεις, brands και μέσα ενημέρωσης. Και το όποιο δημόσιο περιεχόμενο βλέπετε θα τηρεί κι αυτό την ίδια γραμμή – ενθάρρυνση περισσότερης επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων.

Ο Zuckerberg αναγνωρίζει πως αυτή η αλλαγή μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα οι χρήστες να περνούν λιγότερο χρόνο στο Facebook, ωστόσο πιστεύει πως αυτός ο χρόνος που θα περνάτε θα είναι πολυτιμότερος και σε τελική ανάλυση, πιο χρήσιμος και για τις επιχειρήσεις μακροπρόθεσμα.