Νέο σύστημα δικτύωσης mesh από την Huawei

Νέα λύση στην ασύρματη δικτύωση για μεγάλα οικήματα
12 Ιανουαρίου 2018 06:00
Νέο σύστημα δικτύωσης mesh από την Huawei

Με τα τελευταία μοντέλα των router να κάνουν καλά νούμερα πωλήσεων ανά τον κόσμο, η Huawei αποφάσισε να περάσει και στον τομέα της ασύρματης δικτύωσης και να φέρει τη δική της λύση στην αγορά. Η δικτύωση mesh είναι κάτι το οποίο ακούμε πολύ το τελευταίο διάστημα αφού είναι μια τεχνολογία που προσφέρει μεγάλη κάλυψη ασύρματου δικτύου WiFi με πολύ απλό και λιτό τρόπο, αποκλείοντας μεγάλες τεχνικές ανάγκες.

Στη CES 2018 η Huawei ανακοίνωσε τα WiFi Q2 συστήματα της, με το ένα να αποτελείται από μία βάση και δύο δορυφόρους που επικοινωνούν μέσω G.hn PLC, ικανά να μεταφέρουν δεδομένα με ταχύτητα έως και 1Gigabit και το άλλο να αποτελείται από τρία υβριδικά μέρη τα οποία επικοινωνούν ασύρματα αλλά και ενσύρματα.

Η εταιρία καυχιέται πως η λύση που προσφέρει σε αντίθεση με άλλες της αγοράς, μπορεί να εγκατασταθεί μόνο με πέντε απλά βήματα, ενώ οι ταχύτητες που μπορούν να αποδώσουν αγγίζουν έως και τα 1867Mpbs. Με τον αριθμό της ταχύτητας να είναι τόσο ακριβής, δεν περιμένουμε κάτι παραπάνω από τα λεγόμενα της Huawei να αποδειχθούν αληθινά. Ωστόσο με τον παγκόσμιο μέσο όρο ταχύτητας internet να βρίσκετε στα περίπου 20Mpbs, είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί κάποιος ερασιτέχνης χρήστης που θα επωφεληθεί από τις ικανότητες των WiFi Q2.

Μεγάλη βάση δόθηκε και στον τομέα της ασφαλείας αφού η Huawei ένταξε συστήματα ασφαλείας ενάντια στις επιθέσεις “Ωμής Βίας” (Brute Force Attacks) κατά του δικτύου, καθώς και σύστημα κρυπτογράφησης και ασφάλισης με κωδικό ασφαλείας. Τα WiFi Q2 αναμένονται να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2018, χωρίς πληροφορίες για το πότε θα καταφτάσουν στην ελληνική αγορά. Το κόστος κυμαίνεται στα $219,99 για τη βάση με τους δύο δορυφόρους και $349,99 για την υβριδική λύση.

Tags: