H Bixby της Samsung θα μετράει τις μπουκιές σας

Υπολογισμός θερμίδων μέσω της κάμερας
11 Ιανουαρίου 2018 17:30
H Bixby της Samsung θα μετράει τις μπουκιές σας

Η Samsung θέλει την Bixby να παίζει μεγαλύτερο ρόλο στο οικοσύστημά της, για αυτό και επεκτείνει τις χρήσεις της και σε άλλες συσκευές. Πλέον όμως η Bixby θα μετράει και τις θερμίδες του φαγητού σας.

Η Samsung παρουσίασε αυτό το πειραματικό χαρακτηριστικό στην CES 2018 και παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν είναι πλήρως έτοιμο, φάνηκε ποιες θα μπορούσαν να είναι οι πραγματικές δυνατότητες της Bixby. Προς το παρόν είναι σε θέση να ξεχωρίσει ορισμένα φαγητά σε ένα πιάτο και να δώσει ορισμένες πληροφορίες για το θερμιδικό τους περιεχόμενο, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να φωτογραφίζεται κάθε φαγητό ξεχωριστά. Ο αριθμός των θερμίδων δε θα είναι ακριβής αλλά κατά προσέγγιση νούμερα που θα προέρχονται από μια βάση δεδομένων.

Στην συνέχεια τα δεδομένα που θα δημιουργούνται θα γίνονται sync με το προφίλ στο Samsung Health app και οι χρήστες θα μπορούν να συγκρίνουν την θερμιδική τους πρόσληψη σε σχέση με τις θερμίδες που έκαψαν κατά την διάρκεια της μέρας. Ακόμη όμως δεν είναι γνωστό πότε αυτή η λειτουργία της Bixby θα είναι διαθέσιμη στο κοινό.