Εκρήξεις μπαταριών σε καταστήματα της Apple σε Ζυρίχη και Βαλένθια

Εκκενώθηκαν τα καταστήματα, ένας τραυματίας
11 Ιανουαρίου 2018 14:30
Εκρήξεις μπαταριών σε καταστήματα της Apple σε Ζυρίχη και Βαλένθια

Δύο περιστατικά έκρηξης μπαταριών συσκευών Apple σημειώθηκαν στην Ευρώπη. Το ένα έλαβε χώρα σε ένα Apple Store στη Ζυρίχη της Ελβετίας, όταν μία μπαταρία iPhone 6s Plus υπερθερμάνθηκε και άρχισε να βγάζει καπνούς. Το κατάστημα εκκενώθηκε από τους 50 υπαλλήλους και πελάτες ενώ στη σκηνή κατέφθασαν αστυνομία, πυροσβεστική και ασθενοφόρο. Ένας υπάλληλος υπέστη ελαφρύ έγκαυμα στο χέρι και εφτά ακόμα δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα του ασθενοφόρου.

Το δεύτερο περιστατικό έλαβε χώρα στη Βαλένθια της Ισπανίας, όπου και εδώ το κατάστημα εκκενώθηκε όταν ένα iPhone εξερράγη κατά τη διάρκεια επισκευής, γεμίζοντας τον ένα όροφο με καπνούς. Αστυνομία και πυροσβεστική έδωσαν το παρών, οι υπάλληλοι όμως του Apple Store κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο το περιστατικό με το σύστημα εξαερισμού. Κανείς δεν τραυματίστηκε.

Τα δύο αυτά περιστατικά έκαναν μερικά μέσα να ισχυρίζονται πως δεν πρόκειται για σύμπτωση, αλλά πως τα ατυχή αυτά συμβάντα οφείλονται στο αυξημένο φόρτο εργασίας που έχουν τα service της Apple λόγω του πρόσφατου “batterygate” και τη μείωση τιμής των μπαταριών στα $29 που ακολούθησε αυτού. Έτσι πολλοί χρήστες παλαιότερων iPhone έσπευσαν να αντικαταστήσουν τις μπαταρίες τους για να επαναφέρουν τις επιδόσεις των συσκευών τους, αυξάνοντας το φόρτο εργασίας των service και τις πιθανότητες κάποιου ατυχήματος.