PowerWatch: Ρολόι που δουλεύει με τη θερμότητα του σώματός σας

Φανταστείτε ένα smartwatch χωρίς την ανάγκη της φόρτισης
11 Ιανουαρίου 2018 05:00
PowerWatch: Ρολόι που δουλεύει με τη θερμότητα του σώματός σας

Πόσο απίθανο θα ήταν να υπάρχει ένα ηλεκτρονικό smartwatch το οποίο δεν χρειάζεται κάθε βράδυ να το φορτίζετε; Και όμως η Matrix το έκανε πραγματικότητα και το παρουσίασε στην CES 2018. Η εταιρία δούλεψε και βελτιστοποίησε μια τεχνολογία η οποία υπάρχει εδώ και δεκαετίες, για να μπορέσει να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα.

Τα ρολόγια της Matrix, PowerWatch και PowerWatch X, απορροφούν θερμότητα από τον καρπό του χρήστη με σκοπό τη λειτουργία τους. Όλο αυτό είναι εφικτό μέσω των ιδιοτήτων των θερμοζεύγων, τα οποία παράγουν ηλεκτρική ενέργεια μέσα από τη διαφορά θερμοκρασίας του σώματος και του εξωτερικού περιβλήματος της συσκευής. Μέχρι τώρα αυτή η τεχνολογία ήταν ικανή να παράξει αμελητέες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας που το μόνο που μπορούσαν να συντηρήσουν ήταν ένα χαμηλής κατανάλωσης ψηφιακό ρολόι. Με τις νέες εφευρέσεις της Matrix, τα ρολόγια μπορούν να έχουν ιδιότητες smartwatch όπως Bluetooth και δονήσεις ειδοποιήσεων.

Αυτή την τεχνολογία παραγωγής ενέργειας, η εταιρία σκοπεύει να τη μεταφέρει και στο νέο κλάδο των IoT (Internet of Things) συσκευών. Χαμηλής κατανάλωσης αισθητήρες θα μπορέσουν να επωφεληθούν από αυτή, αποκλείοντας οποιαδήποτε εξωτερική πηγή ενέργειας.

Η εταιρία ανακοίνωσε πως το PowerWatch X βρίσκεται διαθέσιμο για προ-παραγγελία και κοστίζει $249.