Euveka: Η ρομποτική κούκλα βιτρίνας που θα αλλάξει τη βιομηχανία των ρούχων

Προσαρμόζεται σε οποιοδήποτε τύπο σώματος
10 Ιανουαρίου 2018 18:30
Euveka: Η ρομποτική κούκλα βιτρίνας που θα αλλάξει τη βιομηχανία των ρούχων

Πόσες φορές εντυπωσιαστήκατε από ένα ρούχο που φαινόταν εκπληκτικό στη βιτρίνα ή στο μοντέλο που το φορούσε, απλά για να απογοητευτείτε με τον τρόπο που έστρωνε στο δικό σας σώμα; Μία γαλλική start-up εταιρία ανέπτυξε μία ρομποτική κούκλα βιτρίνας, η οποία ελπίζει πως θα εκτοπίσει τις παραδοσιακές ξύλινες και πλαστικές που χρησιμοποιούνται σήμερα σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα τα σχέδιά της είναι τα ταράξει τη βιομηχανία ρουχισμού, αφού τα μεγέθη και τα σχήματα των σωμάτων δε θα περιορίζουν πλέον την επίδειξη των ρούχων.

Η ρομποτική κούκλα της Euveka είναι κατασκευασμένη από σιλικόνη και υφάσματα. Η εταιρία χρησιμοποίησε ρομποτικές τεχνολογίες βασισμένες στη μορφολογία και τη μίμηση του ανθρώπινου σώματος για να δημιουργήσει την κούκλα. Ειδικό λογισμικό σκανάρει τον υποψήφιο πελάτη και εισάγει τις παραμέτρους στο σύστημα. Έπειτα, η κούκλα προσαρμόζεται στο σωματότυπο του πελάτη σε λιγότερο από δύο λεπτά για να του δείξει πως θα φαίνεται το ρούχο πάνω του.

Η κούκλα έχει επίσης τη δυνατότητα να ανιχνεύει αδυναμίες του υφάσματος  ή την τοξικότητα των χρωμάτων χρησιμοποιώντας τους ενσωματωμένους αισθητήρες της, κάνοντας ευκολότερο για τους κατασκευαστές ρούχων να αλλάζουν τα μεγέθη βάσει του σωματότυπου ή του είδους του υφάσματος.

Tags: