Το Aeolus ρομπότ φέρνει την μπύρα σας στον καναπέ

Το ρομπότ που όλοι περιμέναμε
10 Ιανουαρίου 2018 14:30
Το Aeolus ρομπότ φέρνει την μπύρα σας στον καναπέ

Μετά από άπειρες ώρες αποτυχημένης εκπαίδευσης του σκύλου σας να σας φέρνει τη μπύρα σας στον καναπέ, ήρθε η ώρα να εναποθέσετε τις ελπίδες σας στην τεχνολογία. Στη CES 2018, η Aeolus Robotics παρουσίασε ένα ρομπότ, το οποίο μπορεί να πάει στην κουζίνα, να ανοίξει το ψυγείο και να σας φέρει την παγωμένη μπύρα σας στον καναπέ.

Οι ρόδες βοηθούν τον Aeolus να κινείται στο σπίτι με άνεση, ενώ οι ρομποτικοί βραχίονές του είναι ικανοί να πιάσουν περισσότερα από απλά κουτάκια αναψυκτικών. Για παράδειγμα, μπορεί να πιάσει μια σκούπα και να αρχίσει το νοικοκυριό, αφού ο κύριος σκοπός στην κατασκευή του είναι ως βοηθός γενικής χρήσης στο σπίτι. Μπορεί να αναγνωρίσει χιλιάδες αντικείμενα και να τα βάλει στη θέση τους, ενώ μπορεί να σας βρει και τα κλειδιά ή τα γυαλιά σας που συνέχεια ξεχνάτε που τα βάλατε. Μπορείτε μάλιστα και να ξεκινήσετε μια κουβέντα μαζί του, αφού έρχεται με ενσωματωμένη την Alexa της Amazon.

Ο Aeolus αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά σε τιμή “μικρότερη από οικογενειακές διακοπές στο εξωτερικό”. Να σημειώσουμε πως στην ανάπτυξη του Aeolus, συμμετείχαν και δύο ΈΛληνες επιστήμονες απόφοιτοι του ΑΠΘ.