Τα ThinkPad X1 Carbon και X1 Yoga αναναιώνονται

Υποστήριξη Dolby Vision και Alexa
10 Ιανουαρίου 2018 05:45
Τα ThinkPad X1 Carbon και X1 Yoga αναναιώνονται

Στα πλαίσια της CES 2018 η Lenovo προέβη σε αρκετές αποκαλύψεις, μεταξύ των οποίων συναντάμε την ανανέωση των πολύ επιτυχημένων ThinkPad X1 Carbon και ThinkPad X1 Yoga. Η αναβάθμιση του laptop και του convertible αντίστοιχα για το 2018 βρίσκει το δεύτερο να υπολείπεται την επιλογής προσαρμογής κάποιας OLED οθόνης, παραταύτα ένα νέο τους χαρακτηριστικό τους επιτρέπει να αγγίξουν τρόπον τινά το χρωματικό φάσμα αυτής δίχως την καταπόνηση της αυτονομίας της μπαταρίας τους. Λόγος φυσικά για την - πρώτη σε PCs - υποστήριξη του χρωματικού προτύπου / τεχνολογίας Dolby Vision, όπου χαρίζει μια ζωηρότερη και πιο δυναμική εμπειρία θέασης.

Τα δύο μοντέλα έρχονται εξοπλισμένα με τους όγδοης γενιάς Kaby Lake επεξεργαστές της Intel, ενώ η φόρτιση τους μπορεί να πραγματοποιηθεί πλέον μέσω όλων των USB-C θυρών τους. Τα νέα ενσωματωμένα μακρινής εμβέλειας μικρόφωνα που φέρουν επέτρεψαν την προσθήκη της Alexa, πράγμα που θα δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα όχι μόνο να επικοινωνούν με τη ψηφιακή βοηθό, αλλά και να ανοίγουν τον υπολογιστή με τη φωνή τους.

Το X1 Carbon και X1 Yoga αναμένεται να διατεθούν στην αγορά λίγο πριν το τέλος του μήνα που διανύουμε, με την τιμή τους να ξεκινά από τα $1709 και $1889 δολάρια αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο η Alexa όσο και η προβολή HDR περιεχομένου θα κάνουν την εμφάνιση τους αργότερα μέσα στο έτος μέσω κάποιου update.