Το νέο Asus Chromebox φιλοξενεί όγδοης γενιάς Intel επεξεργαστή

Αφήνοντας στη σκιά του πολλά μηχανήματα Windows
10 Ιανουαρίου 2018 05:30
Το νέο Asus Chromebox φιλοξενεί όγδοης γενιάς Intel επεξεργαστή

Νέο Chromebox παρουσιάστηκε από την Asus στο booth της στην φετινή CES στο Las Vegas, το οποίο άφησε το κοινό έκπληκτο με τις αναβαθμίσεις που έχει υποστεί. Αν και μηχάνημα το οποίο είναι φτιαγμένο μόνο για να τρέχει Chrome OS και ότι περιλαμβάνει αυτό, η Asus προχώρησε στην αναβάθμιση του επεξεργαστή της συσκευής σε ένα μοντέλο από την 8η γενιά chip της Intel.

Το Chromebox 3, όπως ονομάζεται, θα φέρει επάνω του τελευταίας τεχνολογίας συνδεσιμότητα, με την εταιρία να τονίζει την ύπαρξη θύρας USB-C 3.1, dual-band 802.11ac WiFi, Gigabit Ethernet, DisplayPort και HDMI. Με όλο αυτό το υλικό η εταιρία δεσμεύεται ότι μπορεί να φέρει εις πέρας την τοπική αλλά και απομακρυσμένη (streaming) αναπαραγωγή βίντεο ανάλυσης 4K. Αν και η Asus προτίμησε να κρατήσει τις περισσότερες λεπτομέρειες κρυφές, πηγές αναφέρουν πως μαζί με τον νέο επεξεργαστή θα υπάρχουν και DDR4 μνήμες RAM συχνότητας 2400Mhz.

Το Chromebox 3 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο πρώτο μισό του έτους, ενώ λεπτομέρειες για την τιμή λιανικής πώλησης δε δόθηκαν από την εταιρία.