Οι 4K τηλεοράσεις της Sony για το 2018

OLED, HDR και Android με Google Assistant
09 Ιανουαρίου 2018 16:30
Οι 4K τηλεοράσεις της Sony για το 2018

Πέρυσι η Sony πρόσθεσε OLED τηλεοράσεις με HDR στη λίστα της και φέτος μένει σε αυτά τα χαρακτηριστικά, προσθέτοντας μερικές βελτιώσεις. Οι 4K OLED τηλεοράσεις της έρχονται και πάλι στις 55 και 65 ίντσες, αυτή τη φορά όμως η αναβαθμισμένη εκδοχή τους περιλαμβάνει την τεχνολογία με την οποία ο ήχος εκπέμπεται μέσα από την ίδια την οθόνη. Με την ονομασία Acoustic Surface, η A8F σειρά υποστηρίζει 3.1 κανάλια ήχου. Η τεχνολογία αυτή μάλιστα, έχει την ιδιαιτερότητα πως μπορεί να προσομοιώνει τον ήχο να βγαίνει από συγκεκριμένα σημεία της οθόνης, για παράδειγμα από τα στόματα των πρωταγωνιστών όταν μιλάνε. Ανακοινώσεις για τιμές δεν υπήρξαν, τα περσινά όμως μοντέλα κυκλοφόρησαν στα $5.000 και $6.500, ενώ τώρα κοστίζουν $3.000 και $4.000.

Στις πιο οικονομικές προτάσεις, έχουμε LCD τεχνολογία με την X900F σειρά. Όπως και στην A8F έτσι και εδώ, στο εσωτερικό βρίσκεται ο X1 Extreme Processor, που φέρνει την “X-Motion Clarity” τεχνολογία για να μειώσει το θόλωμα στις σκηνές γρήγορης δράσης χωρίς να μειώνει φωτεινότητα. Η X900F σειρά θα γίνει διαθέσιμη αργότερα μέσα στη χρονιά σε διαστάσεις 49, 55, 65, 75 και 85 ιντσών.

Όλες οι high-end τηλεοράσεις της Sony θα έρθουν με Dolby Vision HDR και θα τρέχουν Android TV με ενσωματωμένο το Google Assistant. Η υπηρεσία φωνητικών εντολών – για προστασία της ιδιωτικότητας – δε θα “τρέχει” συνέχεια, αλλά θα ενεργοποιείται μέσω ενός πλήκτρου στο τηλεχειριστήριο. Τα χέρια σας βέβαια μπορεί να τα λύσει η συμβατότητα με την Alexa ή το Google Home.

Αν είστε κάτοχος μιας Sony TV του 2017, θα χαρείτε να μάθετε πως η εταιρία σκοπεύει να προσθέσει Dolby Vision στα κορυφαία μοντέλα της μέσω μιας επερχόμενης αναβάθμισης firmware.