HP Z 3D: Η σάρωση τρισδιάστατων αντικειμένων πιο προσιτή από ποτέ

Τέλος στους περιορισμούς του hardware
09 Ιανουαρίου 2018 06:00
HP Z 3D: Η σάρωση τρισδιάστατων αντικειμένων πιο προσιτή από ποτέ

Η HP αποτελεί πρωτεργάτη στον τομέα της σάρωσης τρισδιάστατων αντικειμένων από το 2014, έχοντας παρουσιάσει στο παρελθόν τα Sprout Pro και Sprout G2. Κοινό πρόβλημα όλων της των υλοποιήσεων αποτελούσε η δέσμια / αυστηρή χρήση πολύ συγκεκριμένου hardware της ίδιας (βλ. Υπολογιστής, Οθόνη και Κάμερα). Αν και η εμπειρία που προσέφεραν ήταν - σχεδόν - απροβλημάτιστη, η αναβάθμιση ή και η αλλαγή σε κάποιες περιπτώσεις του εξοπλισμού των χρηστών που έκαναν την εισαγωγή τους στο χώρο αποτελούσε trade-off για πολλούς.

Προς λύση του παρόντος ζητήματος η HP στα πλαίσια της CES 2018 ανακοίνωσε την κυκλοφορία της Z 3D, μιας προσιτής, standalone κάμερας σάρωσης τρισδιάστατων και μη αντικειμένων που ήρθε για να καταρρίψει τους μέχρι πρότινος περιορισμούς. Η συσκευή μέσω ενός μαγνητικού μηχανισμού έχει τη δυνατότητα προσαρμογής πρακτικά σε οποιοδήποτε monitor διαθέτει ο χρήστης, ενώ το software της ίδιας έχει τη δυνατότητα σάρωσης 3D αντικειμένων ακόμη και όταν ο χρήστης τα κρατά, αφαιρώντας τα χέρια και τα δάχτυλα του σε πραγματικό χρόνο από την “κορνίζα”.

Οι δημιουργοί περιεχομένου - ιδίως παιχνιδιών - θα μπορούν να σαρώσουν αντικείμενα και υφές για άμεση χρήση σε PBR (abbr. Physical Based Rendering), ενώ το παραγόμενο αρχείο θα μπορεί να προβληθεί, επεξεργαστεί και χρησιμοποιηθεί ακόμη και από τα PowerPoint 3D και Paint 3D των Windows 10. Η HP Z 3D αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 18 Μαρτίου με την τιμή της να έχει οριστεί στα $599 δολάρια.

Tags: