H Samsung ετοιμάζει 85 ιντσών 8Κ QLED με Α.Ι.

H παρουσίασή της θα γίνει στη CES
08 Ιανουαρίου 2018 09:57
H Samsung ετοιμάζει 85 ιντσών 8Κ QLED με Α.Ι.

H Samsung Electronics ετοιμάζεται να δείξει στο κοινό τη νέα της 85 ιντσών 8Κ QLED τηλεόραση, η οποία κάνοντας χρήση τεχνητής νοημοσύνης θα μπορεί να μετατρέπει βίντεο χαμηλής ανάλυσης σε 8Κ. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρίας περισσότερα θα μάθουμε στο ερχόμενο CES.

Το μοντέλο από τη νέα flagship σειρά της Samsung, θα διορθώνει αυτόματα τη φωτεινότητα, την αντίθεση και το blurring των βίντεο χαμηλής ποιότητας χρησιμοποιώντας το βέλτιστο φίλτρο για την μετατροπή τους σε βίντεο υψηλής ανάλυσης. Για την επίτευξη του αποτελέσματος  θα γίνεται χρήση μιας τεράστιας βάσης δεδομένων από εκατομμύρια βίντεο που έχουν μελετηθεί χωρίς να υπάρχει το λεγόμενο gradation loss, φαινόμενο πολύ συνηθισμένο κατά την διάρκεια της μετατροπής.

Η A.I. θα βελτιστοποιεί αυτόματα και τον ήχο, για παράδειγμα σε έναν αθλητικό αγώνα ο ήχος των θεατών θα αυξάνεται, με κάτι αντίστοιχο να συμβαίνει σε συναυλίες. Η Samsung με τη νέα αυτήν τηλεόραση θέλει να προσφέρει περιεχόμενο στις 8K τηλεοράσεις, οι οποίες ναι μεν υπάρχουν αλλά το 8K περιεχόμενο είναι εξαιρετικά περιορισμένο. Η κυκλοφορία της αναμένεται στο δεύτερο εξάμηνο της νέας χρονιάς, με τα μεγέθη να ξεκινούν από τις 65 ίντσες.