Η Warner Bros. πλέον υποστηρίζει το HDR10+

Τα στρατόπεδα χωρίζονται στη νέα γενιά 4K περιεχομένου
06 Ιανουαρίου 2018 14:26
Η Warner Bros. πλέον υποστηρίζει το HDR10+

Με τις οθόνες και τις τηλεοράσεις να γίνονται όλο και καλύτερες στην απεικόνιση αλλά και πιο προσιτές στους καταναλωτές, οι εταιρίες έχουν αρχίσει να συμπεριλαμβάνουν συνεχώς επιπλέον χαρακτηριστικά για να μπορέσουν να ανταγωνιστούν η μία την άλλη στην αγορά. Οι πρόσθετες τεχνολογίες εικόνας όπως το HDR και το Dolby Vision καθώς και τεχνολογίες ήχου, όπως το Dolby Atmos, έχουν γίνει πλέον σταθερές των προιόντων νέας γενιάς, ενώ πολλοί είναι αυτοί που λαμβάνουν υπ’ όψη τέτοια χαρακτηριστικά για την αγορά τους.

Το HDR (High Dynamic Range) είναι μια τεχνολογία εικόνας, η οποία επιτρέπει στους δημιουργούς περιεχομένου, είτε αυτοί είναι επαγγελματίες του σινεμά είτε ερασιτέχνες του YouTube, να χειρίζονται και να παράγουν ταινίες με πολύ καλύτερα γραφικά, δίνοντας στον θεατή καλύτερη εμπειρία. Η τεχνολογία αυτή είναι “ανοιχτού τύπου” κάνοντάς τη διαθέσιμη στον καθένα που χρησιμοποιεί εξοπλισμό συμβατό με αυτή. Για τον λόγο αυτό η Samsung, μία από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες οθονών και τηλεοράσεων παγκοσμίως, έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί το HDR standard στα προϊόντα της, φέρνοντας μαζί της ακόμα περισσότερες εταιρίες.

Εν όψει του CES 2018 μια ακόμα εταιρία αποφάσισε να ανακοινώσει δημοσίως την συνεργασία της με το πρωτόκολλο HDR10+. O λόγος για τη Warner Bros. η οποία παράγει δεκάδες ταινίες κάθε χρόνο που προβάλλονται σε όλους τους κινηματογράφους αλλά και σε προσωπικές εγκαταστάσεις ανά τον κόσμο. Η εταιρία δεν έδωσε κάποια εξήγηση για τον λόγο που επέλεξε το HDR10+ αντί του Dolby Vision, αντίστοιχης τεχνολογίας βελτιστοποίησης εικόνας της Dolby. Εικάζουμε πως και η διοίκηση της WB εντάσσεται στην ομάδα ανθρώπων που υποστηρίζουν τις ανοιχτές τεχνολογίες και όχι των ιδιωτικών.

Μέχρι στιγμής η Samsung έχει καταφέρει να φέρει στο πλευρό την 20th Century Fox, την Panasonic και την Amazon Prime.