Η πειρατεία επηρεάζει τη θέρμανση των σπιτιών

Οι πάροχοι internet σε ρόλο διαχειριστή smart συσκευών
06 Ιανουαρίου 2018 09:52
Η πειρατεία επηρεάζει τη θέρμανση των σπιτιών

Πώς θα σας φαινόταν αν κατεβάζοντας πειρατικά μία ταινία, ο πάροχος internet είχε τη δυνατότητα να σας κόψει τη θέρμανση του σπιτιού σας; Με το εξωφρενικό αυτό σενάριο έρχονται αντιμέτωποι κάτοικοι των βορειοανατολικών πολιτειών των ΗΠΑ. Σύμφωνα με επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα το TorrentFreak, ο πάροχος Armstrong Zoom ο οποίος έχει πάνω από ένα εκατομμύριο συνδρομητές, τους προειδοποιεί πως στην περίπτωση που υποπτευθεί πειρατεία, θα υπάρξουν επιπτώσεις στις ταχύτητες internet και στη χρήση smart home συσκευών.

Παρακαλούμε να έχετε υπόψη σας πως αυτό μπορεί να επηρεάσει άλλες συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο internet, όπως η ικανότητα ελέγχου του θερμοστάτη σας ή την παρακολούθηση καμερών ασφαλείας.

Καθώς μιλάμε για τις βόρειες περιοχές των ΗΠΑ όπου αυτή την περίοδο οι θερμοκρασίες φτάνουν υπό του μηδενός, η επιστολή αυτή έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Το όλο θέμα εγείρει και ερωτήματα γύρω από τη δύναμη των παρόχων στην καθημερινότητα του χρήστη, σε μία εποχή που όλο και περισσότερα σπίτια διαθέτουν όλο και περισσότερες smart συσκευές.