Μπορεί το Twitter να μπλοκάρει τον Donald Trump;

Εξηγεί γιατί δεν πρέπει να το κάνει
06 Ιανουαρίου 2018 12:34
Μπορεί το Twitter να μπλοκάρει τον Donald Trump;

Πολλοί έχουν ζητήσει επανειλημμένα από το Twitter να μπλοκάρει το λογαριασμό του Προέδρου των ΗΠΑ, αφού ο ίδιος έχει παραβιάσει τους όρους χρήσης, ενώ πολλές φορές κατηγορήθηκε πως μέσω tweets του υποκινεί βία και ρατσισμό, ενώ έχει φτάσει ακόμα και στα πρόθυρα διπλωματικού επεισοδίου. Ειδικά όσον αφορά τα tweets για την Βόρεια Κορέα, οι Αμερικανοί κρατούν την ανάσα τους κάθε φορά που ο Donald Trump αποφασίζει να σχολιάσει. Πόσο εφικτό ή πρέπον είναι όμως το Twitter να “μπανάρει” τον Πρόεδρο των ΗΠΑ;

Το Twitter επιτέλους παίρνει μία επίσημη και ξεκάθαρη θέση για το θέμα και για πρώτη φορά εξηγεί το λόγο που δεν έχει καταργήσει το λογαριασμό του Trump…χωρίς να αναφέρει καν το όνομά του.

Οι εκλεγμένοι ηγέτες του κόσμου παίζουν ένα κρίσιμο ρόλο στην κουβέντα εξαιτίας της τεράστιας επιρροής τους στην κοινωνία μας. Μπλοκάροντας έναν παγκόσμιο ηγέτη από το Twitter ή αφαιρώντας τα αμφιλεγόμενα tweets του, θα έκρυβε σημαντικές πληροφορίες τις οποίες ο κόσμος πρέπει να μπορεί να δει και να συζητήσει. Επίσης, δε θα φίμωνε αυτόν τον ηγέτη, αλλά σίγουρα θα παρεμπόδιζε την απαραίτητη συζήτηση γύρω από τα λεγόμενά του και τις πράξεις του.

Το Twitter στην ανακοίνωσή του ανακάλεσε προηγούμενη δήλωσή του πως όλοι οι λογαριασμοί πρέπει να ακολουθούν τις πολιτικές της εταιρίας.

Ελέγχουμε τα tweets ηγετών βάσει του πολιτικού περιεχομένου που τα ορίζει και εφαρμόζουμε τους κανόνες ανάλογα. Κανενός ο λογαριασμός δεν ορίζει την ανάπτυξη του Twitter ή επηρεάζει τις αποφάσεις μας. Εργαζόμαστε σκληρά για να παραμείνουμε αμερόληπτοι, έχοντας στο μυαλό μας μόνο το συμφέρον του κοινού. Εργαζόμαστε για να κάνουμε το Twitter το καλύτερο μέρος για να ανακαλύψετε και να συζητήσετε ελεύθερα οτιδήποτε σημαντικό. Πιστεύουμε πως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσουμε την κοινωνία μας να σημειώσει πρόοδο.