HU80KA: Ο πρώτος 4K HDR βιντεοπροβολέας της LG

Short-throw, 150-ίντσες, φορητός και οικονομικός
06 Ιανουαρίου 2018 06:15
HU80KA: Ο πρώτος 4K HDR βιντεοπροβολέας της LG

Η LG φαίνεται να ξεκινά δυναμικά το νέο έτος αφού λίγο πριν την επίσημη έναρξη της CES 2018 προέβη στην ανακοίνωση ενός εκ των high-end προϊόντων της. Λόγος για το HU80KA, τον πρώτο 4K βιντεοπροβολέα της. Σύμφωνα με την ίδια όλες οι επιλογές της αγοράς μέχρι στιγμής είναι “βαριές, ακριβές, και δύσκολες στην εγκατάσταση”, σε αντίθεση με τη δική της υλοποίηση που είναι περίπου το ήμισυ του μεγέθους των προτάσεων του ανταγωνισμού, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζεται ως μια “οικονομική και premium συσκευή”.


Ο σχεδόν short-throw βιντεοπροβολέας της εταιρίας έχει τη δυνατότητα να τοποθετηθεί με ευκολία στο πάτωμα, τον τοίχο ή το ταβάνι, παράγοντας μια “οθόνη” 150-ιντσών σε οποιαδήποτε επιφάνεια του σπιτιού σας. Η εικόνα αυτή αγγίζει σε φωτεινότητα τα 2500 lumens, ενώ φέρει υποστήριξη του προτύπου HDR10. Μεταξύ των υπολοίπων χαρακτηριστικών του συναντάμε το webOS λειτουργικό του, την έξοδο ήχου μέσω των 7-watt ηχείων του, την απευθείας σύνδεση πληκτρολογίου/ποντικιού για τον έλεγχο των εφαρμογών του (βλ. Netflix, Plex, κ..α), καθώς και την αναπαραγωγή περιεχομένου μέσω κάποιας USB συσκευής αποθήκευσης.

Αν και η LG δεν όρισε ακόμη ούτε την ημερομηνία διάθεσης αλλά ούτε και το κόστος της συσκευής, δεδομένης της τιμολογιακής τακτικής των υπολοίπων “προσιτών” 4K βιντεοπροβολέων της αγοράς, αναμένεται να κοστίζει λίγο κάτω από $2000.