Ιστορικό ορόσημο για το Ethereum

Έφτασε τα $1.000 ανά μονάδα
05 Ιανουαρίου 2018 06:15
Ιστορικό ορόσημο για το Ethereum

Τα tokens του Ethereum (ή αλλιώς ethers) έφτασαν τα $1000 σε πολλά μεγάλα συναλλακτήρια. Ένα πολύ σημαντικό ορόσημο που λίγα κρυπτονομίσματα έχουν καταφέρει. Μάλιστα το Ethereum δεν έφτασε σε αυτό το σημείο λόγω μιας φούσκας που εκτόξευσε την αξία του στιγμιαία στα ύψη, αλλά το έκανε σταδιακά και σε βάθος χρόνου όλο αυτό το διάστημα, χωρίς σκαμπανεβάσματα.

Το Ethereum αναπαριστά το 13% της συνολικής αξίας των κρυπτονομισμάτων, με την κεφαλαιοποίηση του στις αγορές να ξεπερνάει τα $100 δισεκατομμύρια και να έρχεται τρίτο πίσω από το Bitcoin και το Ripple. Για το μεγαλύτερο μέρος του Δεκεμβρίου, η αξία του κάθε ether ήταν κοντά στα $800 χτίζοντας δυναμική έτσι ώστε να σπάσει το φράγμα των $1000 σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 40% μέσα σε λιγότερο από δέκα μέρες.

Το Ripple συνεχίζει ακάθεκτο τα κέρδη και παρά την μικρή του αξία ανά μονάδα δείχνει πολλά υποσχόμενο λόγω της τεράστιάς του κεφαλαιοποίησης. Το δε Bitcoin, αν και αναμφισβήτητα κυρίαρχο, έχει χάσει αρκετά σε αξία αντιπροσωπεύοντας το 32.5% της συνολικής αξίας κρυπτονομισμάτων σε κυκλοφορία.