Ο επεξεργαστής Exynos 9810 πλέον διατίθεται επίσημα

Έρχεται εξοπλισμένος με ικανότητες βαθιάς εκμάθησης
05 Ιανουαρίου 2018 05:15
Ο επεξεργαστής Exynos 9810  πλέον διατίθεται επίσημα

Στην διαδικασία μαζικής παραγωγής έχει μπει το πανίσχυρο chipset της Samsung Exynos 9810. Μεταξύ άλλων το chipset θα φέρει και μια CPU τρίτης γενιάς, 1.2 Gbps LTE modem, καθώς και αναβαθμίσεις που θα επιτρέπουν εγγραφή βίντεο 4Κ σε 120fps.

Η CPU του Exynos θα έχει οκτώ πυρήνες χωρισμένους σε δυο συμπλέγματα, οι τέσσερις θα είναι υψηλών επιδόσεων και θα έρχονται χρονισμένοι στα 2.90GHz και οι εναπομείναντες τέσσερις θα έχουν βελτιωμένη αρχιτεκτονική, αυξημένη μνήμη cache και θα είναι πιο ενεργειακά αποδοτικοί. Επίσης η Samsung με τον Exynos 9810 προσπαθεί να αξιοποιήσει τα νευρωνικά δίκτυα για να βελτιώσει τους αλγόριθμους βαθιάς εκμάθησης κάτι που σημαίνει πως οι συσκευές που θα το χρησιμοποιούν θα είναι καλύτερες στην αναγνώριση προσώπων και άλλων αντικειμένων. Η τεχνολογία του θα χρησιμοποιηθεί για να επιτρέψει το 3D scanning, μια υβριδική τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων.

Επιπροσθέτως οι νέοι αλγόριθμοι επεξεργασίας της εικόνας θα επιτρέψουν την εγγραφή 4Κ βίντεο στα 120fps, κάτι που μάλλον θα δούμε στο Galaxy S9, αν και η Samsung μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιώσει την ενσωμάτωση του chipset στις επερχόμενες ναυαρχίδες της. Εκεί που θα πρωτοπορήσει όμως σίγουρα θα είναι με το Category 18 LTE modem που θα προσφέρει μεν bandwith των 1.2Gbps, 4×4 MIMO και 256-QAM αλλά δύσκολα να πιάσει αυτές της ταχύτητες σε πραγματικές συνθήκες. Τέλος θα υπάρχει μία ξεχωριστή επεξεργαστική μονάδα που θα αφορά την ασφάλεια και θα αποθηκεύονται βιομετρικές πληροφορίες προσώπου, ίριδας και δακτυλικών αποτυπωμάτων.