Υπάρχει κίνδυνος burn-in στην οθόνη του iPhone X;

Δείτε ποια ήταν τα αποτελέσματα ενός τεστ
03 Ιανουαρίου 2018 10:33
Υπάρχει κίνδυνος burn-in στην οθόνη του iPhone X;

Το iPhone X είναι η πρώτη συσκευή της Apple που κάνει χρήση OLED οθόνης, η οποία τυχαίνει να είναι μια από τις καλύτερες που υπάρχουν στην αγορά αυτήν την στιγμή. Την κατασκευή της οθόνης του iPhone X την έχει αναλάβει η Samsung Display θυγατρική της Samsung, έχοντας αναλάβει, εννοείται και την κατασκευή των οθονών που χρησιμοποιούνται στις ναυαρχίδες της Samsung, όπως τα Galaxy S8 και Note 8.

Τί συμβαίνει με το burn-in όμως; Κατά πόσο είναι επιρρεπής το επετειακό μοντέλο της Apple σε αυτό; Θα έπρεπε οι κάτοχοι του να ανησυχούν; Ένα τεστ που διενεργήθηκε πρόσφατα και περιλάμβανε τα iPhone X, Galaxy S7 Edge και Galaxy Note 8, έδειξε πως δεν υπάρχει λόγος για να ανησυχούν οι κάτοχοι του.

Αν η ίδια στατική εικόνα προβάλλεται διαρκώς σε μια OLED Οθόνη τότε τα αποτελέσματα του δυσάρεστου φαινομένου burn-in θα αρχίσουν να εμφανίζονται μετά από κάποιες ώρες και εάν αυτό συνεχιστεί περισσότερο τα αποτελέσματα θα είναι μόνιμα. Το iPhone X χρειάστηκε 510 ώρες συνεχόμενης προβολής μιας εικόνας για να γίνει μόνιμο το burn-in, κάτι που είναι απίθανο να συμβεί με καθημερινή λογική χρήση. Τα υπόλοιπα τηλέφωνα που πήραν μέρος στο πείραμα, παραδόξως δεν τα πήγαν και τόσο καλά μιας και χρειάστηκαν λιγότερες ώρες για να εμφανίσουν μόνιμο burn-in.