Λύτρα σε Bitcoin πληρώθηκαν για την ελευθερία του Lerner

Ευτυχώς ο γνωστός CEO βρίσκεται ασφαλής
01 Ιανουαρίου 2018 05:00
Λύτρα σε Bitcoin πληρώθηκαν για την ελευθερία του Lerner

Η συνέχεια της φοβερής ιστορίας που αναμεταδώσαμε σε προηγούμενο άρθρο, γράφτηκε και ευτυχώς είναι αίσια. Ο Pavel Lerner, CEO της EXMO, απήχθη από άγνωστους εγκληματίες την περασμένη Τρίτη έξω από το γραφείο του στην Ουκρανία, με τις φήμες να ρίχνουν την αιτία στην ανάμειξή του με τα κρυπτονομίσματα και την τεχνολογία του blockchain.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι απαγωγείς ζήτησαν λύτρα ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων στη μορφή του ηλεκτρονικού νομίσματος Bitcoin. Αν και οι αρχές δεν πήραν θέση στη λήψη της απόφασης, το πόσο αυτό καταβλήθηκε στους εγκληματίες με αποτέλεσμα ο Pavel να αφεθεί ελεύθερος. Ακόμα είναι άγνωστο το ποιος πλήρωσε το πόσο με τις πιθανότητες να θέλουν είτε κάποιο συγγενικό του πρόσωπο είτε τον ίδιο τον Pavel.

Η υπόθεση δεν θεωρείται κλειστή αφού οι Ουκρανικές Αρχές διεξάγουν έρευνα για να μπορέσουν να εντοπίσουν τους εγκληματίες και να σώσουν το χρηματικό ποσό, επίτευγμα καθόλου εύκολο αν τα bitcoins έχουν ήδη πουληθεί για πραγματικά νομίσματα. Πάντως όπως είχε δηλώσει και ο Cyrus Vance, πρόκειται για ένα από τα πρώτα φυσικά εγκλήματα τα οποία έχουν σκοπό κέρδη σε ψηφιακά νομίσματα. Εδώ να αναφέρουμε πως ένα περίπου μήνα πριν, Αμερικάνος πολίτης βρέθηκε υπό την απειλή όπλου με αποτέλεσμα να παραδώσει στους εγκληματίες ηλεκτρονικά νομίσματα αξίας $1.8 εκατομμυρίων.

Tags: