Θα γίνει το Ripple το επόμενο Bitcoin;

Η κεφαλαιοποίηση του ξεπέρασε στιγμιαία το Ethereum
30 Δεκεμβρίου 2017 05:00
Θα γίνει το Ripple το επόμενο Bitcoin;

To 2017 φεύγει έχοντας κάνει όσους πίστεψαν στα κρυπτονομίσματα από πλούσιους μέχρι και πολυεκατομμυριούχους. Όλα τα ψηφιακά νομίσματα κατάφεραν μέσα στην χρονιά να πολλαπλασιάσουν την αξία τους με την κεφαλαιοποίηση της αγοράς να φτάνει τα $600 δισεκατομμύρια την ώρα της γραφής αυτού του κείμενου.

Μπορεί το Bitcoin να είναι το διασημότερο και πιο πολύτιμο από όλα, με την κεφαλαιοποίηση του να φτάνει το 60% της συνολικής αγοράς κρυπτονομισμάτων, δεν ήταν το μόνο όμως που σημείωσε καταπληκτική πορεία για την φετινή χρονιά. Το Ripple το οποίο επικεντρώνεται σε τραπεζικές συναλλαγές σημείωσε αύξηση 61% αυτή την εβδομάδα μόνο και πάνω από 5.000% για αυτήν την χρονιά, με την κεφαλαιοποίηση του να αγγίζει τα $73.65 δισεκατομμύρια ξεπερνώντας το πολύ δημοφιλές Ethereum για να καθίσει έστω και στιγμιαία στη δεύτερη θέση της κεφαλαιοποίησης των κρυπτονομισμάτων στην αγορά. Η αξία του κάθε Ripple βέβαια είναι μικρή και κυμαίνεται στα $1.82 ανά νόμισμα.

Ο λόγος πίσω από αυτήν την μεγαλοπρεπή επένδυση στο Ripple είναι η ανακοίνωση μιας κοινοπραξίας μεταξύ της ασιατικής θυγατρικής του Ripple και μιας ομάδας ιαπωνικών εταιριών πίστωσης. Η κοινοπραξία θα έχει ως στόχο να ερευνήσει με ποιον τρόπο η τεχνολογία blockchain, που βρίσκεται πίσω από όλα τα ψηφιακά νομίσματα, μπορεί να ενσωματωθεί στις πληρωμές με πιστωτικές κάρτες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μία άνευ προηγουμένου επένδυση σε ένα όχι και τόσο γνωστό κρυπτονόμισμα, το Ripple.