CEO ηλεκτρονικού ανταλλακτηρίου απήχθη από εγκληματίες

Η τρέλα του Bitcoin έχει πάρει άλλες διαστάσεις
29 Δεκεμβρίου 2017 05:00
CEO ηλεκτρονικού ανταλλακτηρίου απήχθη από εγκληματίες

Με τα κρυπτονομίσματα να μην έχουν σταματημό και να βάζουν χρήματα στις τσέπες πολλών ανθρώπων ανα τον κόσμο, η εγκληματικότητα γύρω από αυτά έχει κορυφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο, τα κρούσματα των ηλεκτρονικών κλοπών μέσω hack με λεία ηλεκτρονικά νομίσματα, έχουν γίνει εκατομμύρια, ωστόσο με νέες πληροφορίες μαθαίνουμε πως και οι παραδοσιακοί μη-high-tech εγκληματίες αποφάσισαν οτι θέλουν και αυτοί μερίδιο από την τρέλα της νέας γενιάς.

Σύμφωνα με καταγγελίες και ανώνυμες πληροφορίες, ο CEO ενός από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά ανταλλακτήρια με βάση το Ηνωμένο Βασίλειο, έπεσε θύμα απαγωγής από Ουκρανούς εγκληματίες. Ο Pavel Lerner, Ρώσος πολίτης και guru των κρυπτονομισμάτων και της τεχνολογίας του blockchain, βρίσκεται στη θέση του διευθύνοντα σύμβουλου της EXMO αρκετό χρονικό διάστημα, ενώ η ανάμειξη του με τον κόσμο τον ηλεκτρονικών νομισμάτων φαίνεται να είναι η αιτία για την απαγωγή του.

Αν και ακόμα τίποτα δεν έχει διασταυρωθεί, οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν άνδρες μαυροφορεμένους να τον περιμένουν έξω από το γραφείο του και να του επιτίθενται αναγκάζοντάς τον να μπει μέσα σε ένα μαύρο αυτοκίνητο. Το γραφείο τύπου της εταιρίας επιβεβαίωσε το γεγονός, ωστόσο τόνισε πως αυτό δεν εμποδίζει την λειτουργία της εταιρίας και πως ο Pavel δεν είχε καμία πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες που μπορεί να εκθέσουν τους χρήστες και την περιουσία τους.