Ο ιδρυτής της διαβόητης Lizard Squad καταδικάζεται σε φυλάκιση

Ο 20χρονος Zachary Buchta θα εκτίσει 2,5 χρόνια φυλάκισης
23 Δεκεμβρίου 2017 05:30
Ο ιδρυτής της διαβόητης Lizard Squad καταδικάζεται σε φυλάκιση

Μετά από πολυετή έρευνα και συλλογή στοιχείων, το FBI κατάφερε να συλλάβει τον 20χρόνο Zachary Buchta, ο οποίος φέρεται να είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της φημισμένης κολεκτίβας hacker, Lizard Squad. Ταυτόχρονα με την LS, ο Buchta διοικούσε ακόμα μια ομάδα ηλεκτρονικών εγκληματιών, την PoodleCorp, κάτι το οποίο επιβάρυνε την δίκη εναντίoν του.

Η Lizard Squad είναι υπεύθυνη για πολλά hacks ανα καιρούς αφού είχε ξεκινήσει την δράση της από το 2014. Τα πιο αξιοσημείωτα χτυπήματα του hacker group ήταν αυτά με στόχο τις υπηρεσίες PlayStation Network και Xbox Live, καθώς και αυτό που έριξε την ιστοσελίδα της Βρετανικής National Crime Agency. Εντύπωση δημιούργησε και η τελευταία ασχολία της παράνομης ομάδας, η οποία είχε μετατρέψει χιλιάδες δικτυακές κάμερες σε botnets, τα οποία έπαιρναν μέρος σε επιθέσεις DDoS.

Ο Zachary αποφάσισε να παραδεχθεί την ενοχή του ενώπιον του δικαστηρίου με αντάλλαγμα την ελάφρυνση της ποινής του. Το δικαστήριο του απέδωσε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών και άμεση συνεργασία με τις Αρχές, στη συνέχεια της έρευνας τους με σκοπό την σύλληψη των υπόλοιπων μελών της ομάδας. Σε περίπτωση που ο Zachary δεν συνεργαστεί, η ποινή του επανέρχεται στην αρχική της εκδοχή, η οποία του δίνει 10 χρόνια φυλάκισης.

Η σύλληψη αυτή δεν είναι η πρώτη που αφορά μέλος της Lizard Squad. Στην Ολλανδία ακόμα ένα μέλος βρίσκεται υπό κράτηση, ενώ το 2015 οι Αρχές κατάφεραν να συλλάβουν έναν 17χρόνο στενό συνεργάτη της οργάνωσης, κάτι που τότε είχε δημιουργήσει αίσθηση στο group. Στο λογαριασμό Twitter της ομάδας του οποίου ο διαχειριστής είναι ακόμα άγνωστος, αναρτήθηκε το παρακάτω:

Tags: