H Apple αγοράζει 180 με 200 εκατομμύρια OLED οθόνες από την Samsung

Η συμφωνία θα αποφέρει στην Samsung έως και $22 δισεκατομμύρια
22 Δεκεμβρίου 2017 06:15
H Apple αγοράζει 180 με 200 εκατομμύρια OLED οθόνες από την Samsung

Η Apple και η Samsung μπορεί να είναι ανταγωνιστές και να διεκδικούν την πρωτιά στη αγορά κινητών τηλεφώνων, ενώ πολλές φορές οι δυο τους έχουν βρεθεί στα δικαστήρια. Στον κόσμο των επιχειρήσεων όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να συνεργαστούν έτσι ώστε να βγουν και οι δυο τους κερδισμένοι. Σύμφωνα με πηγές η Apple παρήγγειλε 180 με 200 εκατομμύρια OLED οθόνες από την Samsung Display, τον κλάδο κατασκευής οθονών της Samsung, για να εξοπλίσει την επόμενη φουρνιά από iPhones. Κάθε οθόνη αναμένεται να κοστίσει $110 που σημαίνει ότι η Samsung θα βάλει στα ταμεία της το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των $22 δισεκατομμυρίων.

Το iPhone X ήταν το πρώτο τηλέφωνο της Apple που έκανε χρήση μιας OLED οθόνης έναντι των LCD που χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος. Από την άλλη, η Samsung χρησιμοποιεί OLED οθόνες εδώ και χρόνια και έχει σχεδόν το μονοπώλιο στην κατασκευή τους, κάτι που ανάγκασε την Apple να στραφεί στην Samsung για να  προμηθευτεί OLED displays. Αυτή δεν είναι βέβαια η πρώτη συμφωνία του είδους καθώς η Apple είχε αγοράσει στο παρελθόν 60 εκατομμύρια οθόνες από την Samsung για να τις ενσωματώσει στο iPhone X.

Μόνο που αυτή η παραγγελία μαμούθ είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη από πριν, κάτι που ανάγκασε την Samsung μέχρι και να σκεφτεί το γεγονός να ανοίξει ένα νέο εργοστάσιο μόνο και μόνο για να κατασκευάσει τις οθόνες των νέων iPhone. Φημολογείται επίσης ότι το 2018 η Apple θα λανσάρει τρία νέα τηλέφωνα εκ των οποίων τα δύο θα φέρουν μία OLED οθόνη και το τρίτο που θα έχει και την πιο προσιτή τιμή θα έχει μία τυπική LCD.

Προς το παρόν όμως καμία από τις δύο εταιρίες δεν έχει βγει να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις φήμες.